Tgrt Haber

Çanakkale'de feribot seferlerine 'fırtına' engeli

31 Mart 2022 09:18 - Güncelleme : 31 Mart 2022 09:29
Yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle yarın tüm seferlerin iptal edileceği bildirildi.

Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine yapılması planlanan feribot seferleri fırtına engeline takıldı. MGM’nin lodos uyarıları doğrultusundan seferler iptal edildi.

Yapılan açıklamada, fırtına nedeniyle yarın tüm seferlerin iptal edileceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Kuzey Ege Denii için yaptığı lodos uyarı ile birlikte deniz seferleri iptal edilmeye başlandı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli hatlarındaki birçok feribot seferini iptal etti.

YARIN TÜM SEFELER İPTAL

Yapılan açıklamada, Gökçeada-Kabatepe hattında yalnızca Gökçeada'dan saat 07.00 ve Kabatepe'den saat 11.00 feribot seferleri yapılacağı duyurulurken, bu hatların yarın bütün seferlerinin iptal edileceği bildirildi. Bozcaada-Geyikli hattında ise bugün Bozcaada'dan saat 07.00 ve 17.00, Geyikli'den de saat 08.00 ve 18.00'deki feribot seferleri yapılacak. Bu hatta da yarın tarifeli feribot seferleri yapılamayacak.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

MGM’nin resmi sitesinde yayımlanan hava durumu raporuna göre, Ege’de kuvvetli fırtına; Marmara’da fırtına; Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar beklendiği aktarıldı.

KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, batısı yer yer çok bulutlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7, doğusu güneydoğudan 3 ila 5; Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6, akşam saatlerine kadar doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra güneyi 5 ila 7, akşam saatlerinden itibaren 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.

Çanakkale'de feribot seferlerine 'fırtına' engeli

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuzeyi sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 7 ila 9 kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0 m, yer yer 5,0 m; Görüş: Orta.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan, akşam saatlerinden itibaren doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5, batısı 4 ila 6, gece saatlerinde 7; Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batısı yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Parçalı ve az bulutlu, yer yer puslu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüş: İyi, pus anında orta.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...