Futbolcu Melih Vardar'ın hayatını kaybettiği kazada görgü tanığı konuştu: Ölüme terk edilmişlerdi
Somasporlu futbolcu Melih Vardar'ın hayatını kaybetmesine neden olan trafik kazasında görgü tanığının ifadeleri, davanın boyutunu değiştirdi. Vardar ve abisinin adeta ölüme edildiğini ifade eden tanık, "Arabayla yaralıların üzerinden geçmememiz büyük şanstı" dedi.
Somasporlu futbolcu Melih Vardar’ın İzmir'de geçirdiği ve hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Olay anının görgü tanığı, Melih Vardar ve abisinin kazanın ardından yolun ortasında öylece bırakılarak ölüme terk edildiğini söyledi. Tanık, “Arabayla yaralıların üzerinden geçmememiz büyük şanstı” dedi.
İzmir’in Urla ilçesinde 14 Ağustos 2020’de meydana gelen kazada, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı A.B.A. (53) yönetimindeki otomobil, o dönem TFF 3. Lig’de yer alan Somaspor’da forma giyen futbolcu 27 yaşındaki Melih Vardar ile abisi 31 yaşındaki Semih Vardar’ın bulunduğu elektrikli motosiklete çarptı. Kazada elektrikli motosikleti kullanan Semih Vardar yaralanırken, Melih Vardar ise hayatını kaybetti. Gözaltına alınan otomobil sürücüsü A.B.A. sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmanın genişletilmesi üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda A.B.A.’nın, kazaya tam ve asli kusurlu olarak sebebiyet verdiği belirtildi. Bunun üzerine tutuklanan A.B.A., bir ay sonra ise serbest bırakıldı. Kazayla ilgili hazırlanan iddianame, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Kazada hayatını kaybeden futbolcu Melih Vardarlı
1 PROMİLİN ÜZERİNDE ALKOL BULUNDU
Kazayla ilgili hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında istenen bilirkişi raporunda Semih Vardar’ın kusurlu olmadığı, otomobil sürücüsü A.B.A.’nın ise tam ve asli kusurlu olduğu belirtildi. Kazanın ardından A.B.A. ve Semih Vardar’dan alınan kan örneklerinde, iki tarafın da 1 promil seviyesinin üzerinde alkollü bulundukları gerekçesiyle A.B.A. ve Semih Vardar’ın, ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma’ suçunu 2 yıldan 15 yıla kadar bilinçli taksirle işlediklerine kanaat getirip, ayrı ayrı cezalandırılmaları talep edildi.
"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"
Davanın İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmasına tutuksuz sanık A.B.A., müşteki tutuksuz sanık Semih Vardar, taraf avukatları ve Vardar ailesi katıldı.
Kendilerine ait tarlada alkol aldıktan sonra akaryakıt istasyonuna gitmek için yola çıktıklarını söyleyen Semih Vardar, “Akaryakıt istasyonundan yemek yemek için yola çıktık. Sağ şeridin en sağında güvenli bir şekilde 20-30 kilometre hızla giderken arkadan bir şey çarptı. Sonrasını hatırlamıyorum. Üzerime atılı suçlamaları da kabul etmiyorum” diye savunma yaptı.
Melih Vardarlı'nın abisi Semih Vardarlı
"GÖRÜNTÜLERDE KAZAYI BENİM YAPTIĞIM AÇIKTIR"
Savunmasına çok üzgün olduğunu belirterek başlayan A.B.A. ise “Kaza gecesi Urla Esnaf Odası’nın bir programındaydım. Orada bir kadeh rakı içtim. Programda personellerle ilgili bir sorun yaşadım. Binadan çıkıp aracıma bindim. Bir süre gittikten sonra işletme müdürümle konuyu konuşmak için sağa çektim. Bir süre sonra işletme müdürü de aracıyla bulunduğum yere geldi. Onunla konuyu konuştuktan sonra evime gitmek için yeniden yola çıktım. Hızım 60 kilometre civarındayken ve sol şeritte ilerlerken bir ses duydum. Aracın sağ ön tarafından gelmişti. Ne olduğunu anlayamadım. Evime gitmek için sola dönmem gerekirken neye çarptığıma bakmak için sağa saptım. O sırada benim biraz arkamdan gelen işletme müdürüm arayarak, ‘Kazayı siz mi yaptınız?’ diye sordu. Ciddi bir kaza olduğunu öğrenince şoka girmişim. İşletme müdürünü tekrar arayıp, ‘Beni hastaneden alın’ demişim. Beni hastanenin içinde ellerim başımda bir direğin çevresinde dönerken bulmuşlar. Ardından karakola gidip teslim oldum. Görüntülerde kazayı benim yaptığım açıktır” dedi.
"OLAY ANINDA KENDİMDEYDİM"
Vardar ailesinin avukatı Umut Köroğlu’nun, “Kazayı nasıl yaptığınızı anlamadığınızı söylüyorsunuz. Ancak arabanızın ön camı patlamış, kaput havaya kalkmış, farları kırılmış. Alkolden dolayı sızmış olabilir misiniz?” şeklindeki soruyu ise A.B.A., “Mümkün değil. Olay anında kendimdeydim. Aracımda da bu hasarlar meydana gelmedi” şeklinde yanıtladı.
"ÖLÜME TERK EDİLMİŞLERDİ"
Mahkemede tanık olarak ifade veren, kazayı görüp yaralılara müdahale edenlerden L.Ö., “Kavşağa doğru giderken önümdeki kırmızı araba aniden sol şeride kırdı. Ben de önüne bir şey çıktığını düşünüp refleksle sol şeride geçtim. Ardından yaklaşık 10 metre aralıklarla 2 yaralıyı ve 70-80 metre sonra da elektrikli motosikleti devrilmiş şekilde gördük. Yaralıların üzerinden geçmememiz büyük şanstı. Ölüme terk edilmişlerdi. Hemen yardımlarına koştuk” dedi.
Tanık olarak dinlenen S.Ö. de elektrikli motosikletin Vardar kardeşlerden oldukça uzakta olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki araç birden şerit değiştirince eşim de refleks olarak sola geçti. Yaralıları gördük. Elektrikli motosiklet oldukça uzaktaydı. Sanki başkası oraya bırakmış gibiydi” diye konuştu.
Kaza şüphelisi A.B.A., olay esnasında kendinde olduğunu öne sürdü.
"BEYAZ ARACIN ÖN CAMI KIRILMIŞ, KAPUTU KALKMIŞTI"
Tanıklardan O.İ. ise yakıt almak için akaryakıt istasyonunda olduğunu söyleyerek, “Bir sürtünme sesi duydum. Kafamı çevirdiğimde beyaz renkli bir aracın hızla gittiğini gördüm. Olay yerine yaklaştığımda elektrikli motosikleti yan yatmış vaziyette buldum. Beyaz renkli aracın ön camı patlamış ve kaputu da kalkmıştı. Olay yerinde simaen tanıdığım biri, kazayı balkondan gördüğünü söyledi” ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, A.B.A.’nın adli kontrol şartlarının hafifletilmesi talebini reddederken, kazayı balkonundan gördüğünü söylediği öne sürülen kişinin ve diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.