Tgrt Haber

Son dakika! Hatay'da orman yangını: Kontrol altına alındı

18 Nisan 2022 09:34 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 18:03

Son dakika haberi: Hatay'da gece saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler iki ayrı noktaya daha sıçradı. Çıkan ve iki noktada süren yangın kontrol altına alınırken, yangınla ilgili 2 kişi tutuklandı

Hatay Dörtyol'da gece saatlerine çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılarak yüzlerce hektar alanı küle çevirdi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, yerleşim bölgelerini tehdit eden yangınla ilgili Orman Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi. Açıklamada, yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin çalışmalarına ara vermeden devam edildiği belirtildi.

https://twitter.com/OGMgovtr/status/1515873399918243840

Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevlere ekiplerce karadan müdahale edildi. Sabah saatlerinde rüzgarın etkisini yitirmeye başlamasıyla yangına söndürme uçağıyla da müdahaleye başlandı. Havadan ve karadan müdahaleyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...