Tgrt Haber

Son dakika! Haydarpaşa Limanı'nda karaya oturan yük gemisi kurtarıldı

04 Nisan 2022 11:35 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 16:33
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından yapılan açıklamada, ekiplerin gemiyi kurtarmak için seferber olduğu bildirildi.

Haydarpaşa Limanı açıklarında, 197 metre boyundaki yük gemisi yanaşma manevrası sırasında karaya oturdu. Karaya oturan gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından yapılan açıklamada, ekiplerin gemiyi kurtarmak için seferber olduğu bildirildi.

Haydarpaşa Limanı açıklarında, 197 metre boyundaki Hong Kong bandıralı yük gemisi yanaşma manevrası sırasında karaya oturdu.  

GEMİ KURTARILDI

Karaya oturan gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, 197 metre boyundaki "Josco Taicang" adlı yük gemisinin, Haydarpaşa Limanı'nda karaya oturması üzerine Kurtarma-1, Kurtarma-6, Kurtarma-7 ile Mehmetçik römorkörleri, KEGM-3 botu ve balık adam ekibi olay yerine sevk edildi.

SU ALTINDA İNCELEME BAŞLATTI

Balık adam ekibi, Mısır'dan İstanbul'a geldiği öğrenilen geminin ne kadar ve ne şekilde karaya oturduğunun tespiti için su altında inceleme başlattı.

Su altındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi koordinasyonunda, kılavuz kaptanın da görev aldığı kurtarma operasyonu başladı.

Yük gemisi, römorkörler tarafından çekilerek, karaya oturduğu bölgeden kurtarıldı. Gemi, uygun görülecek bir limana güvenli şekilde demirletilecek.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bugün saat 11.00 sıralarında Haydarpaşa Limanı'na yanaşmak için manevra yapan Hong Kong bayraklı, 197 metre boyundaki JOSCO TAICANG isimli kargo gemisi karaya oturmuştur. Geminin kurtarılması için bölgeye sevk edilen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörleri, balık adam ekipleri ve Sahil Güvenlik unsurları tarafından gerekli çalışmalar sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Son dakika! Haydarpaşa Limanı'nda karaya oturan yük gemisi kurtarıldı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...