Tgrt Haber

Hayvancılık yapmak isteyenlere çobanlık kursu! Bitirene 30 bin lira destek var

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Kasım 2023 12:45 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 13:01
Hayvancılık yapmak isteyenlere çobanlık kursu! Bitirene 30 bin lira destek var

Artan uzman hayvancı ihtiyacının karşılanması adına 12’inci sürü yönetim kursu başlatıldı. Kursu biten ve gerekli şartları sağlayan çoban adaylarına 30 bin TL’lik destek ödemesi de yapılacak.

Türkiye'de son dönemlerde artan çoban​ ihtiyacının kapatılması adına 12. sürü yönetimi kursu alatya'da başlatıldı.

DAHA FAZLA VERİM HEDEFİ

Malatya​ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği binasında gerçekleşen kursun açılış programına katılan 
Tarım​ ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Malatya’da çok üst düzey bir tarımsal üretim potansiyeli olduğunu söyledi.

Bitkisel üretim potansiyelinin 420 bin hektar olduğunu; ayrıca 370 bin civarında küçükbaş, 170 bin civarında büyükbaş varlığı ile de kentin önemli bir tarım potansiyeli barındırdığını belirten Akar, bu potansiyelin katma değere dönüştürülmesinin gerekliliğine değindi.

Bu çerçevede başlatılan ve çoban ihtiyacını karşılamayı amaçlayan sürü yönetimi kursu eğitiminin çok önem arz ettiğini dile getiren Akar, "Buradaki birçok çiftçimiz eminim geçmişinde ailesinden kalma çiftçilik ve hayvancılık yapma durumu var ama bunu artık bizim bilgi ve teknoloji ile birleştirip daha fazla verim alma zorunluluğumuz var” şeklinde konuştu.

KADIN ÇİFTÇİLERE TEŞVİK

Akar, söz konusu eğitimi alan çiftçilerden 100 baş ve üzere koyunu olanlara bakanlık olarak 30 bin TL destek verildiğine de dikkat çekerek, “Ayrıca bakanlığın yürüteceği projelerde pozitif bir ayrımcılık tanınıyor. Yani ekstra puan bazı proje başvurularında ekstra puan vererek bu eğitim almış çiftçilerimizin daha ön plana çıkmasına katkıda bulunuyoruz. Bizim bakanlığımızın hem altyapı ve eğitim ile ilgili olarak hem de yetiştiricilik ile ilgili olarak çok yoğun bir şekilde eğitim hizmetleri ve destekleri var. Burada bayan çiftçileri görmek çok güzel” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...