Tgrt Haber

İş insanının villasına gece yarısı silahlı saldırı! Azmettiricisi golf hocası çıktı

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Nisan 2022 12:14 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 12:28

İş insanı Mustafa Feridun Uzunyol, Emirgan’daki lüks villasında gece yarısı yaşadığı silahlı saldırıyla dehşete düştü. Korsan taksiyle evinin önüne gelen bir kişinin villaya kurşun yağdırması üzerine şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken saldırgan, kendisini Uzunyol’un golf hocasının azmettirdiğini söyledi.

Emirgan’da iş insanı Mustafa Feridun Uzunyol’un lüks villasına gece vakti silahlı saldırı düzenlendi. Korsan taksiyle gelerek villaya kurşun yağdıran saldırgan, Uzunyol’un şikâyetinin ardından kısa sürede yakalandı. Saldırı anı kameralara yansırken gözaltına alınan tetikçi, Uzunyol’un golf hocasının kendisini azmettirdiğini söyledi. 

5 Nisan Salı günü saat 00.30 sıralarında Sarıyer Emirgan’da meydana gelen olayda, iş insanı Mustafa Feridun Uzunyol’un villasına gelen silahlı bir saldırgan, belinden tabancasını çıkartarak eve kurşun yağdırdı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırgan hızla uzaklaşarak kayıplara karıştı. Olayın ardından iş insanı Uzunyol’un şikâyeti üzerine Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

İş insanının villasına gece yarısı silahlı saldırı! Azmettiricisi golf hocası çıktı

SAATLER İÇİNDE YAKALANDI

Yapılan çalışmalar çerçevesinde güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, olayı gerçekleştiren şahsın korsan bir taksi ile sokağa geldiğini tespit etti. Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde olan taksici Murat D. ile görüşen polis, şoförün olay yerine bıraktığı şahsın Yusuf S. olduğu belirledi. Bunun üzerine hazırlıklarını tamamlayan Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri, adresini tespit ettiği Yusuf S.’yi Eyüpsultan Göktürk’te kıskıvrak yakaladı.

“ADRESİ BEN VERDİM, SİLAHI BARAJA ATTIM”

Gözaltına alınan Yusuf S. emniyetteki ifadesinde olayı kendinin gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Akrabam Gökhan A. ile Uzunyol arasında alacak verecek meselesi vardı. Olay günü Gökhan A. bana kâğıda adresi yazıp verdi. Alkollüydüm, olayı gerçekleştirdim. Sonra olayda kullandığım silahı ona teslim ettim” dedi. Bunun üzerine azmettirici olduğu iddia edilen golf hocası Gökhan A. da Göktürk’teki adresinde yakalandı. Şahsın adresinde yapılan aramalarda ise ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan Gökhan A. da şüpheli Yusuf S.'ye villanın adresini kendisinin verdiğini, olayda kullanılan silahı ise baraja attığını itiraf etti.

İş insanının villasına gece yarısı silahlı saldırı! Azmettiricisi golf hocası çıktı

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST BIRAKILDILAR

Emniyette “suça azmettirmek” suçundan adli işlem yapılan Gökhan A. ve “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi” ile “tehdit” suçundan tetikçilik yapan Yusuf S., Sarıyer Asayiş Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak ev hapsi şartı ile serbest bırakıldı.

SALDIRI ANLARI KAMERADA 

Öte yandan villaya yapılan saldırı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, şüpheli gri renkli bir araç ile olay yerine geliyor. Villanın camına doğru ateş ediyor. Bir ara silahı tutukluk yapıyor ancak peş peşe ateş ettiği görülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...