Tgrt Haber

İstanbul güne yoğun sisle uyandı

06 Kasım 2021 08:59
İstanbul güne yoğun sisle uyandı

İstanbul’da sabah saatlerine yoğun sis etkili oldu. 15 Temmuz Şehitler köprüsü neredeyse görünmez hale gelirken araç trafiğinde ise görüş mesafesi düştü.

İstanbul’da gece boyunca devam eden yoğun sis sabah saatlerinde de etkili olmaya devam etti.  Günlük hayatı olumsuz etkileyen kentte etkisini devam ettiren sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı.

15 TEMMUZ KÖPRÜSÜ KAYBOLDU

Sabahın ilk ışıklarıyla 15 Temmuz şehitler köprüsü sisten görünmeyecek hale geldi.

İstanbul güne yoğun sisle uyandı

Sisin etkisiyle E-5 Karayolu ve TEM Otoyolunda görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düşerken sürücüler önlerini görmekte güçlük çekti.

METEOROLOJİ'DEN 'SARI KOD'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'sarı kod' ile uyarıda bulunmuştu. Akşam saatlerinde başlayan sis öğle saatlerine kadar İstanbul'da etkisini gösterecek.

İstanbul güne yoğun sisle uyandı

İşte Meteroroloji'den yapılan açıklama;

"Yer yer yoğun olmak üzere Sis hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

KIZ KULESİNİN SİSLE AHENGİ

İstanbul'da geçtiğimiz günün akşam saatlerinde olduğu gibi bugün sabahın erken saatlerinde de yoğun sis etkili oldu. Üsküdar'da da sisin oldukça yoğun olduğu gözlendi. Yoğun sis nedeniyle trafikte görüş mesafesi oldukça kısaldı. 

Öte yandan, sisin hakim olduğu İstanbul boğazı ve Üsküdar sahili kartpostallık görüntüler oluşturdu. Beyaz sis içerisinde kalan Kız Kulesi adeta kayboldu.İstanbul güne yoğun sisle uyandıVatandaşlar sis içerisinde kalan İstanbul Boğazını ve Kız Kulesini fotoğraflamak için sabah erken saatlere rağmen Üsküdar sahiline geldi. 

İstanbul güne yoğun sisle uyandı

Sisin İstanbul Boğazı ve Kız Kulesi ile oluşturduğu manzara görenleri mest etti. Kimisi sisin inmesiyle eşsis bir manzara oluşturan İstanbul boğazını fotoğraflarken kimisi de denizden balık tuttu.

İstanbul güne yoğun sisle uyandı

“SİSLERİN ARASINDA YÜRÜYÜŞ YAPMAK ÇOK GÜZEL”

Üsküdar’da yürüyüş yapan Necati kamacı, “Üsküdar’da bu gün çok güzel bir atmosfer var. Sahilde sislerin içinde yürüyüş yapmak çok güzel. Karşıyı izlemek deniz kenarında yürümek çok güzel” diye konuştu.

“SİS ÇOK RASTLADIĞIMIZ BİR HAVA DURUMU DEĞİL”

Fotoğrafçı İrfan Kızılkaya, “İstanbul'da çok farklı bir gün yaşıyoruz. İstanbul’da sis çok sık görülen bir hava durumu değil. Bizde fotoğraf makinelerimiz ile gelerek bu anı fotoğraflamak istedik. Güzel fotoğraflar ortaya çıktı” diye konuştu.

İSTANBUL'DA ULAŞIMA SİS ENGELİ

Dünden beri etkisini zaman zaman artıran sis, sabahın erken saatlerinde de etkisini devam ettirdi. Beylikdüzü ve Esenyurt’ta da sis hayatı olumsuz şekilde etkiledi.

İstanbul güne yoğun sisle uyandı

Sisin etkisini yoğun bir şekilde sürdürmeye devam ettiği E-5 karayolunda sürücüler, takip mesafelerini korumakta zorlandı. Görüş mesafesi 20 metreye kadar düşerken, sis etkisini sürdüreceği öğrenildi.

EMİNÖNÜ MEYDANI SİSİN İÇİNDE ADETA KAYBOLDU

İstanbul’da dün öğlen saatlerinde başlayan sis, bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti. Sisin etkisini yoğun bir şekilde sürdürmeye devam ettiği yerlerden biri de Eminönü oldu. Yeni Cami, Galata Köprüsü ve Eminönü Meydanı sisin içinde adeta kayboldu.

Şehir hatları seferlerinin iptal olmasıyla vapurlar iskelede bekleyişe geçti. Sahil yolunda da etkili olan sisten dolayı sürücülerin görüş mesafesi önemli ölçüde azaldı. Eminönü'nde etkili olan sis drone ile görüntülendi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...