Tgrt Haber

İstanbul'da feci kaza! 5 tır, 2 otobüs ve kar küreme aracı birbirine girdi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Mart 2022 11:57 - Güncelleme : 12 Mart 2022 15:42
İstanbul'da feci kaza! 5 tır, 2 otobüs ve kar küreme aracı birbirine girdi

Kuzey Marmara Otoyolu'nda 5 tır, 2 yolcu otobüsü ve kar küreme aracının karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 3 kişinin yaralandığı kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Ankara yönü yeniden trafiğe açıldı.

Edinilen bilgilere göre İCA tarafından işletilen Kuzey Marmara Otoyolu Ankara istikameti Uskumruköy mevkiinde artan kar yağışının da etkisiyle zincirleme kaza meydana geldi. Kazaya 5 tır, 2 yolcu otobüsü ve kar küreme aracı karıştı. Ankara yönünde ulaşıma kapanan yol, tamamlanan çalışmaların ardından yeniden trafiğe açıldı.

KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI

Olayda kar küreme aracı şoförü ve yolcu otobüsü personeli 2 kişi olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevre hastanelere kaldırıldı.

Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu da oluştu. Kar yağışının etkisini arttırdığı bölgede ekipler kazaya karışan araçları kaldırmak için çalışma başlattı. Kazanın olduğu noktada trafik akışı tek şeritten verilmeye başlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu'na girişlerin trafik yoğunluğu yaşanmaması için Odayeri gişelerinden kapatıldığı öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Ankara istikametinde Kilyos - Yavuz Sultan Selim Köprüsü arasında ICA İşletmesi'nin sorumluluğunda bulunan bağlantı yolunda saat 11.00 sıralarında zincirleme trafik kazasının meydana geldiği bildirildi.

Yolun, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ICA İşletmesi'nin kurtarma araçları ile trafik ekiplerinin müdahalesi neticesinde saat 11.45 sıralarında yeniden trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, sürücülerin olumsuz hava koşulları nedeniyle daha dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

OTOYOL İŞLETMESİNDEN MÜDAHALE 

ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi'nden yapılan açıklamada, işletmenin sorumluluk alanındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu Avrupa Yakası Viyadük-15 girişi Ankara yönünde zincirleme trafik kazasının meydana geldiği kaydedildi.

Kazaya bölgede kesintisiz süren karla mücadele faaliyetleri kapsamında çalışan kar küreme aracının tır tarafından hatalı sollanmaya çalışılmasının neden olduğu iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Otoyol üzerinde gerekli olan takip mesafesine uyulmadığı için diğer araçların da karışmasıyla kaza bir zincirleme kazaya dönüşmüştür. Toplam 8 aracın karıştığı kazaya 8 araç, 21 personelimiz tarafından en kısa zamanda müdahale edilmiş ve otoyol trafiğe açılmıştır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...