Tgrt Haber

İstanbul'da dolu yağıyor

08 Eylül 2018 14:38
İstanbul'da dolu yağıyor

İstanbul'da aniden başlayan sağanak yağış, etkisini zaman zaman dolu şeklinde gösterdi. Yağmur nedeniyle Topkapı alt geçidini su bastı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'da başlayan sağanak yağış, etkisini zaman geçtikçe arttırdı. Cevizlibağ çevresinde etkili olan sağanak yağış, zaman zaman dolu şeklinde etkisini gösterdi. Aniden bastıran yağmurla zor anlar yaşayan vatandaşlar da otobüs ve tramvay duraklarına sığınmaya çalıştı. Yağmurda ıslanmamak için koşarak ilerlemeye çalışan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Yağış nedeniyle E5 karayolunda sürücüler zor anlar yaşarken, Topkapı alt geçidini de su bastı. 

İstanbul'da dolu yağıyor

METEOROLOJİ UYARMIŞTI
 
Meteorolojinin yaptığı uyarıda, 'Parçalı ve çok bulutlu geçecek bölgenin doğusu ile İstanbul'da aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor' denilmişti.

İstanbul'da dolu yağıyor

TOPLU TAŞIMADA AKSAMA  

Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ise ıslanmamak için üst  geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı. Sağanak, trafikte de aksamalara neden oluyor. Bazı araçlar, yoğun su  birikintilerinin oluştuğu bölgelerde mahsur kaldı. Olay yerine itfaiye ekipleri  sevk edildi. Davutpaşa-Otogar yolunda ise İETT otobüsünü su bastı. Yolcular kenarlıklara çıkarak sudan korunmaya çalıştı.

Etkili olan şiddetli yağış nedeniyle sokak aralarında su  birikintilerinin oluştuğu Silivri'de de sürücüler trafikte kontrollü bir şekilde  ilerlemeye çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Metro İstanbul, sosyal  medya hesabı Twitter'da yaptığı duyuruda, hava muhalefeti nedeniyle TF1-TF2  teleferik hatları ile T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında yaşanan aksamanın  giderildiğini bildirdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...