Tgrt Haber

İstanbulkart yüzde 100 dijitalleşti! Belbim Genel Müdürü Nihat Narin ilk kez TGRT Haber'de açıkladı: İstanbulkart kredi kartı oluyor

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2022 11:00 - Güncelleme : 17 Ekim 2022 12:42

İstanbul’da toplu ulaşım hatlarında fiziki kart tarih oluyor. QR Kod Ödeme Sistemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geniş bir ağa yayıldı. Büyükşehirde ulaşım yüzde 100 dijitalleşti. Belbim Genel Müdürü Nihat Narin, üstelik milyonlarca İstanbulkart'ın kredi kartı olarak kullanılacağını ilk kez TGRT Haber’de açıkladı.

Milyonlarca İstanbullunun kullandığı toplu ulaşım hatlarındaki İstanbulkart​ artık tarih oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi​ tarafından QR Kod Ödeme Sistemi geniş bir ağa yayıldı. Bu ağa Marmaray’ında katılmasıyla birlikte mega kentte ulaşımda yüzde 100 dijitalleşme gerçekleşti. Belbim Genel Müdürü Nihat Narin, üstelik milyonlarca İstanbulkart'ın kredi kartı olarak kullanılacağını TGRT Haber muhabiri Hanifi Bayar’a ilk kez açıkladı.

İSTANBUL KART KREDİ KARTINA DÖNÜŞECEK

Bankacılık sektörüyle görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Narin, alt yapı yüklenicileri seçtiklerini kaydederek “Muhtemelen yıl sonuna doğru hem kart kabulünü hem de İstanbulkart ile kredi kartın birleşimini güzel bir ürün olarak vatandaşlarımıza taktim etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

15 yıl önce kullanıma sunulan İstanbulkart teknolojik gelişmelere ayak uydurarak dijitalleşme hız kazandı. Elektromanyetik kart cep telefonlarına taşındı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nihat Narin, “Hem teknolojik dönüşüme hem de artan ihtiyaçlara bağlı olarak kartları dijitalleştirdik”diye konuştu. 

İstanbulkart yüzde 100 dijitalleşti! Belbim Genel Müdürü Nihat Narin ilk kez TGRT Haber'de açıkladı: İstanbulkart kredi kartı oluyor

GÜNDE 176 BİN KİŞİ KULLANIYOR

İstanbul kartını evinizde bıraksanız da kaybetseniz de sorun değil. Vatandaşlar QR Kod sayesinde telefonla okutarak kolayca toplu ulaşımı kullanabiliryor. Günde 176 bin kişinin kullandığı dijital ödeme sisteminin yüzde 49’unu tam tarifeliler, yüzde 48’ini öğrenciler ve yüzde 3’ünü öğretmenler oluşturuyor. Ayrıca iade cihazları da dijitalleştirildiği için telefon üzerinden iade yapılabiliyor. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...