Tgrt Haber

İzlenme sayısı için bilerek uçak düşürmüş! 20 yıl hapsi isteniyor

12 May 2023 10:19 - Güncelleme : 12 May 2023 11:04
İzlenme sayısı için bilerek uçak düşürmüş! 20 yıl hapsi isteniyor

ABD'li ünlü Youtuber Trevor Jacob, daha çok izlenme almak için uçağını kasten düşürdüğünü itiraf etti. Jacob, 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

 ABD'de Youtube​ hesabındaki görüntülenme sayısını artırmak için kasıtlı olarak bir uçağı düşüren sosyal medya fenomeni​ Trevor Jacob, büyük bir ceza ile karşı karşıya. FederaL savcılar, Jaob'ın uçak enkazını temizleyerek federal bir soruşturmayı engellemekten suçunu kabul edeceğini açıkladı.

HER YERE KAMERA DÖŞEDİ

29 yaşındaki Jacob, uçak kazasının videosunu Aralık 2021'de YouTube'da yayınlayarak bunun bir kaza olduğunu iddia etmişti. Yayınladığı video bugüne kadar yaklaşık 3 milyon görüntülenme aldı. Savunmasında, videoyu bir ürün sponsorluğu anlaşmasının parçası olarak çektiğini itiraf eden ünlü Youtuber, 20 yıla kadar hapis cezası alabiliceği belirtildi.

Kasım 2021'de Jacob, uçağına kameralar monte edilmiş halde Santa Barbara, California havaalanından tek başına uçuşa çıktı. Kameraların yanı sıra, Bay Jacob yanına bir paraşüt​ ve bir selfie çubuğu aldı. ABD Kaliforniya Merkez Bölgesi Savcılığı, "Varacağı yere ulaşma niyetinde değildi, bunun yerine uçuş sırasında uçağından atlamayı, uçak düşerken de video çekmeyi planladı" açıklamasında bulundu.

ENKAZI KALDIRMIŞ

Uçak, kalkıştan 35 dakika sonra Los Padres Ulusal Ormanı'na düşerken, Jacob'ın daha sonra kaza mahallini bularak enkazı bölgeden kaldırdığı ortaya çıktı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...