Tgrt Haber

'Kar maskeli kişiler öldürdü' dediği kardeşinin katili çıktı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Adana
16 Şubat 2022 08:59 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:32
Kardeşini yanlışlıkla vurduğunu savunan şahıs, olay yerinde gözyaşlarına boğuldu.

Adana'da kardeşinin ölümünden sonra gözyaşlarına boğulan ağabey, kardeşini kar maskeli kişilerin öldürdüğünü söyledi. Ancak yapılan inceleme ve sorgu sonucunda kardeşini pompalı tüfekle vurduğu ortaya çıkan şahıs tutuklandı.

Kardeşini yanlışlıkla vurduğunu savunan şahıs, olay yerinde gözyaşlarına boğuldu.

Adana'da iki kardeşin tartışmasında kan aktı. 28 yaşındaki ağabey, maskeli kişilerin öldürdüğünü söylediği kardeşinin katili çıktı.

10 Şubat'ta yaşanan olaya göre; Yüreğir ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi'nde öğle saatlerinde evden çıkan Abdulkadir Şengül (26), mahalledeki kıraathanede arkadaşlarıyla buluştu. Eve dönmeyen kardeşinin yanına giden ağabey Müslüm Şengül (28), bir süre kardeşiyle tartıştı.

Tartışma devam edince Müslüm Şengül, pompalı tüfekle kardeşini boynundan vurdu. Ağır yaralanan Abdulkadir Şengül kanlar içerisinde kalırken, Müslüm Şengül pompalı tüfeği saklayıp ailesinin yanında döndü.

Müslüm Şengül ve ailesinin bağırma ve ağlama seslerini duyan komşuları, durumu polis ekiplerine ihbar etti. Olay yerine sağlık ekipleri de sevk edilirken, yapılan kontrollerde Abdulkadir Şengül'ün kan kaybından vefat ettiği tespit edildi.

'KAR MASKELİ 2 KİŞİ VURDU' İDDİASI ÇÜRÜDÜ

Olay yerinde ifadesi alınan Müslüm Şengül, motosikletle gelen kar maskeli 2 kişinin kardeşini vurup kaçtığını gözyaşlarıyla anlattı. Cesedin evin holünde bulunmasından şüphelenen polis ekipleri, Şengül ailesini gözaltına aldı.

Güvenlik kamerası görüntülerini takip eden ekipler, Müslüm Şengül'ün iddia ettiği 'kar maskeli' eşgaline uygun kimseye rastlamadı. Çapraz sorguya tutulan aile üyeleri bir süre sonra çözülmeye başladı. Aile bireyleri, cinayeti Müslüm Şengül'ün işlediğini itiraf etti.

"KASITLI ŞEKİLDE VURMADIM"

Katil zanlısı ağabey Müslüm Şengül ifadesinde, “Abdulkadir sürekli eve geç geliyordu. Ben de dışarı çıkmaması konusunda uyardım. Eve döndükten sonra evdeki pompalı tüfeği temizlemek için çıkarttım. Tüfekle uğraştığım sırada birden ateş aldı ve kardeşim kanlar içerisinde yere yığıldı. Kasıtlı bir şekilde vurmadım” dedi.

Cinayete ilişkin soruşturma yürüten polis ekipleri, cinayetin işlendiği pompalı tüfeği boş bir arazide bulurken, Müslüm Şengül'ün ailesine 'kardeşini kendisinin vurmadığını söylemeleri' yönünde baskı yaptığını da belirledi.

Acılı aile sinir krizi geçirirken, adliyeye sevk edilen Müslüm Şengül tutuklanarak cezaevine gönderildi. Otopsisinin ardından cenazesi morgdan alınan Abdulkadir Şengül ise yakınları tarafından defnedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Adana

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...