Tgrt Haber

Kurbanlık koyuna eziyet! Oto yıkamada önce köpükleyip ardından tazyikli su sıktılar

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Haziran 2023 17:34 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 17:38
Kurbanlık koyuna eziyet! Oto yıkamada önce köpükleyip ardından tazyikli su sıktılar

Adana’da bir koyuncu, oto yıkamada koyunlarını önce oto şampuanı ile köpüklettirip ardından tazyikli suyla yıkattı. Tepki çeken o görüntüler, Adana Veteriner Hekimler Odası'nı harekete geçirdi.

Kurbanlık hayvanlara bir eziyet daha eklendi. Adana​'nın Yüreğir​ ilçesinde koyunları olan bir kişi, satışa sunmadan önce kurbanlıkları oto yıkamaya götürdü. Burada koyunlarını köpükletip, tazyikli suyla yıkatan koyuncu, bu anları da sosyal medyada paylaştı. Koyuncu, koyunlarını yıkattıktan sonra hayvan pazarına götürüp satışa sundu.

YETKİLİLER HAREKETE GEÇTİ

Cep telefonu kamerasıyla kayda alındıktan sonra görüntüler, sosyal medyada paylaşılınca, kullanıcıların tepkisi çekti.

Kurbanlık koyuna eziyet! Oto yıkamada önce köpükleyip ardından tazyikli su sıktılar

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, koyunun ya da herhangi bir hayvanın içeriğinde kimyasal bulunan köpük veya benzeri temizlik maddeleriyle ve tazyikli su ile yıkanmaması gerektiğini söyledi.

SAVUNMASI 'PES' DEDİRTTİ

Gazetecilere konuşan koyuncu Yusuf Budar, "Hayvanların sağlıklı yetişmesi için elimizden gelenleri yapıyoruz. Doğal su ve köpükle hayvanlarımızı yıkıyoruz. Hayvana faydası var, zararı yok. Kesinlikle zararlı değil" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...