Tgrt Haber

Meteoroloji uyardı: Elektrik sıkıntısı çeken Isparta’ya yeniden kar geliyor

07 Şubat 2022 17:17
Elektrik sıkıntısı yaşayan Isparta'da don ve buzlanma uyarısı

Kar yağışı sebebiyle elektrik sıkıntısı yaşayan Isparta'da yeniden yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşa uyarı yapıldı.

Elektrik sıkıntısı yaşayan Isparta'da don ve buzlanma uyarısı

Isparta'da 3 Şubat'ta etkili olan kar yağışı sonrası kentte uzun bir süre elektrik sıkıntısı yaşandı. Şiddetli kar yağışı nedeniyle şehrin çoğu yerinde vatandaşlar mağdur olmuştu. Bakan Dönmez çalışmaları yerinde incelemek için Isparta'ya gitmişti.

Çalışmaların sürdüğü Isparta’da Vali Ömer Seymenoğlu, Covid 19 testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı. Vali Seymenoğlu’nun raporlu olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı koordinasyonun devamlılığı için vali yardımcılarından Osman Kaymak’ı vali vekili olarak görevlendirdi.

VATANDAŞLARA UYARI

Kar yağışı sebebiyle elektrik sıkıntısı çeken Isparta’da yarın öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Isparta için yarın öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli kar yağışı olacağı uyarısı yapıldı. Açıklamada, kar yağışının çarşamba günü gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği özellikle Isparta'ya bağlı ilçelerde kar yağışının daha yoğun olacağı bildirilirken kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

EĞİTİME 5 GÜN ARA VERİLMİŞTİ

Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle, 7 Şubat'tan itibaren yüz yüze eğitime beş gün süreyle ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...