Tgrt Haber

Meteoroloji uzmanlarından 'çöl tozu' uyarısı: İstanbul'da tehlikede...

29 Mart 2022 09:03 - Güncelleme : 29 Mart 2022 09:46
Fotoğraf: AA

Son dakika haberi: Meteorolojiden alınan son bilgilere göre, yurt genelinde hava sıcaklıklarının artması beklenirken, 20 il için sarı kodlu uyarı verildi. Bugün güneşli olan bu 20 il için yarın havanın kar ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji uzmanları ise İstanbul başta olmak üzere bir çok il için çöl tozunun geleceğini söyleyerek astım hastalarını maskesiz dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Fotoğraf: AA

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Muğla, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Mersin'in iç ve yüksek kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ANKARA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DİYARBAKIR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Doğu bölgelerde 3 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

"ÇÖL TOZU GELİYOR"

Prof. Dr. Orhan Şen'den önümüzdeki günler için ‘çöl tozu’ uyarısı geldi. İstanbul dahil Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz bölgesinde etkili olacak hava durumu ile ilgili olarak özellikle astım hastalarına dikkat çekildi.

"İSTANBUL'A GELİYOR"

Öte yandan, hava durumu tahminlerini ıskalamayan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Ökten yaptığı ilk paylaşımda, “Çöl tozları yaklaşıyor. Yarın özellikle Edirne tarafında yoğun çöl tozu görülecek. İstanbul'a da yaklaşıyor. Bu ilk parti. Perşembe ve Cuma günü ikinci parti etkili olacak. Güneye ve batıya bakan pencereleri temizlik açısından kapatalım. Astım hastaları maskesiz gezmemeli...” ifadelerini kullandı. Bu paylaşımdan 1 saat sonra tekrar bir paylaşım yaparak özellikle astım hastalarına uyarıda bulundu.

İşte Kerem Ökten’in çöl tozu ile ilgili son paylaşımı:

İlk dalga güçlendi. Yarın (Salı) günü için çöl tozu uyarımı yeniliyorum. Özellikle Trakya ve İstanbul yoğun çöl tozu alacak. İstanbul'da akşama doğru iyice artacak. Yarın (Salı) astım hastaları tedbirli olmalı. Yine Güneye ve batıya bakan pencereleri temizlik açısından kapatalım.

Meteoroloji uzmanlarından 'çöl tozu' uyarısı: İstanbul'da tehlikede...

20 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin sarı kodlu uyarı yaptığı iller: Ağrı, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Malatya, Rize, Trabzon, Van, Ardahan, Artvin, Bitlis, Erzincan, Giresun, Kars, Muş, Siirt, Tunceli, Bayburt, Iğdır

Meteoroloji uzmanlarından 'çöl tozu' uyarısı: İstanbul'da tehlikede...

Sarı kod: Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 15

Meteoroloji uzmanlarından 'çöl tozu' uyarısı: İstanbul'da tehlikede...

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 14

Meteoroloji uzmanlarından 'çöl tozu' uyarısı: İstanbul'da tehlikede...

İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu 20
Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu 23
Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri sağanak yağışlı 18
Samsun: Parçalı bulutlu 19
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 7
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 7

7 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji uzmanlarından 'çöl tozu' uyarısı: İstanbul'da tehlikede...

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...