Tgrt Haber

Meteoroloji'den 22 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

23 Mart 2022 11:28 - Güncelleme : 23 Mart 2022 12:13
Meteoroloji'den 22 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Afyonkarahisar, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Konya illeri ile Antalya’nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı illeri ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken İstanbul ve İzmir'in de aralarında olduğu 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Afyonkarahisar, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Konya illeri ile Antalya’nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların, kıyı illeri ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. 

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ANKARA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DİYARBAKIR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde zaman zaman güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 

22 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Van'a turuncu, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Siirt, Tekirdağ, Tunceli, Şırnak, Yalova'ya da sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den 22 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

SARI KODLU UYARI

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KODLU UYARI

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı 7

Meteoroloji'den 22 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

Meteoroloji'den 22 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 15
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 16
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri sağanak yağışlı 16
Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 9
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

7 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji'den 22 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...