Tgrt Haber

Meteoroloji uzmanından kritik uyarı: Pencerelerinizi kapatın!

28 Mart 2022 09:44 - Güncelleme : 28 Mart 2022 10:16
Fotoğraf: AA

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Bugün sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla vatandaşları önceden uyaran Kerem Ökten İstanbul için uyarılarına devam ediyor. Ökten, "Perşembe günü tüm İstanbul, Marmara geneli, Batı Karadeniz, Ege ve Batı Akdeniz pencerelerini kapalı tutmalı. Çöl tozu çok yoğun olacak." dedi.

Fotoğraf: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ege kıyı kesimi, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ANKARA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DİYARBAKIR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklığının güney, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, doğu kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanından kritik uyarı: Pencerelerinizi kapatın!

"İSTANBUL'A SICAK HAVA UYARISI"

Mart ayında özellikle İstanbul'da etkili olan kar yağışları ile ilgili önemli bilgiler veren ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla vatandaşları önceden uyaran Ökten, uyarılarına devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların artacağı bilgisini paylaşan Ökten, "Nisan ayının ilk günü Lodos'un etkisiyle sıcaklıklar 20 dereceyi geçecek. Ufukta kar görünmüyor" dedi.

'PENCERELERİ KAPALI TUTUN'

Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisini kaybettiği günlerde Türkiye'de çöl tozlarının etkili olacağını belirten Ökten, Perşembe günü çöl tozlarının ülkeye giriş yapacağını söyledi.

Meteoroloji uzmanından kritik uyarı: Pencerelerinizi kapatın!

"Ülkemize gelen çöl tozları Libya çöllerinden gelmektedir" diyen Meteoroloji Uzmanı Ökten, "Perşembe günü tüm İstanbul, Marmara geneli, Batı Karadeniz, Ege ve Batı Akdeniz pencerelerini kapalı tutmalı. Çöl tozu çok yoğun olacak. Ev içleri tozla dolabilir. Çöl tozu Perşembe ve Cuma olmak üzere 2 gün etkili olacak. Cumartesi günü havadaki çöl tozları tamamen yok olacak" ifadelerini kullandı.

'KIRMIZI' SEVİYE RİSK

Ökten, geçtiğimiz günlerde yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbulluları 'çöl tozu' konusunda uyarmış, "Dikkat! Mart ayının son günü yoğun çöl tozu etkili olacak. Özellikle ülkenin batısında gökyüzü kahverengi olacak. Astım hastaları tedbirli olmalı. İstanbul için Kırmızı seviye çöl tozu riski var..." demişti.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 13

Meteoroloji uzmanından kritik uyarı: Pencerelerinizi kapatın!

İstanbul: Az bulutlu 14

Meteoroloji uzmanından kritik uyarı: Pencerelerinizi kapatın!

İzmir: Az bulutlu, akşam saatlerinden sonra parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 21
Adana: Az bulutlu 19
Antalya: Az bulutlu 22
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 12
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10
Erzurum: Parçalı bulutlu 2
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 14

7 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji uzmanından kritik uyarı: Pencerelerinizi kapatın!

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...