Tgrt Haber

Yeniden tarih verildi! Tam bitti derken kar geri geliyor

21 Mart 2022 09:25 - Güncelleme : 21 Mart 2022 10:03
Yeniden tarih verildi! Tam bitti derken kar geri geliyor

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, Marmara (Edirne hariç), Batı Karadeniz, Orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Konya, Ankara, Kırşehir, Sivas, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan, meteoroloji uzmanları Nisan ayında yeniden kar yağışı olacağını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Batı Karadeniz, Orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Konya, Ankara, Kırşehir, Sivas, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Hava sıcaklığının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağı, ancak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ANKARA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DİYARBAKIR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR NE KADAR DEVAM EDECEK?

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre İstanbul'da kar yağışı bugün öğlen saatlerine kadar devam edecek. Salı gününden itibaren ise kar yerini yağmura bırakacak.

Yeniden tarih verildi! Tam bitti derken kar geri geliyor

"NİSAN AYINDA DA KAR SİSTEMİ GÖRECEĞİZ"

Sabah saatlerinde açıklama yapan Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli ise "Bu son kar diye sevinmeyin" diyerek "Nisan ayında bir kar sistemi daha göreceğiz. Bölgede dolaşan orta enlemlere akacak soğuk dalga var. Orta enlemlerde sadece Türkiye yok, Grönland ve Atlantik'in ortasından tutun da Asya'ya kadar inecek. Orta enlemlere indiğinde bizim için de önemli demek. Mart'ın sonu ve Nisan ayının ilk yarısında bahar değerlerini görmeyeceğiz. Beklediğimiz bahar Nisan ayının ikinci yarısında olacak" ifadelerini kullanmıştı.

5 İLE TURUNCU KAR YAĞIŞI UYARISI

Kar yağışından dolayı turuncu uyarı geçilen 10 il arasında Muş, Ağrı, Van, Bitlis ve Hakkari bulunuyor. Bu 5 il için kar yağışından doğacak çığ tehlikesi uyarı verildi.

Yeniden tarih verildi! Tam bitti derken kar geri geliyor

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı 3

Yeniden tarih verildi! Tam bitti derken kar geri geliyor

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu 7

Yeniden tarih verildi! Tam bitti derken kar geri geliyor

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 11
Adana: Parçalı bulutlu 15
Antalya: Parçalı bulutlu 15
Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 6
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 1
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 8

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...