Tgrt Haber

Yağışın en etkili olacağı gün... Kar fırtınası güçleniyor!

11 Mart 2022 09:10 - Güncelleme : 11 Mart 2022 10:12
Yağışın en etkili olacağı gün... Kar fırtınası güçleniyor!

İstanbul'da Çarşamba akşam saatlerinde yurda giriş yapan kar yağışı gece saatlerinde yoğunlaştı. Kar yağışı kısa sürede megakenti beyaza bürüdü. İstanbul'daki kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının en yoğun olacağı günü açıkladı. Şiddetlenerek sürecek olan Aybar kar fırtınası birçok ilçede etkili olurken Beylikdüzü, Başakşehir, Arnavutköy, Silivri, Esenyurt gibi ilçelerde kar kalınlığı 20 santimetreyi gördü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güneybatısında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu, Adana’nın doğusu, K. Maraş'ın güneybatısı ile doğusu, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri, Tunceli, Bingöl, Muş, Adıyaman, Batman ve Diyarbakır’ın kuzey ve doğusu ile Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. Yurt genelinde, Akdeniz kıyıları dışında buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden, İskenderun Körfezi’nde güneybatıdan kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

EN YOĞUN KAR BEKLENEN GÜN

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı geçebileceğini ifade etti.

Yağışın en etkili olacağı gün... Kar fırtınası güçleniyor!

UÇUŞLARA KAR ENGELİ

Türk Hava Yolları (THY), 11-12 Mart tarihlerinde beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

THY'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Seferi iptal olan yolcularımız uçuş saatine kadar web sitemiz, mobil uygulamamız, +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimiz ve bileti satın olmuş oldukları acente üzerinden değişiklik veya iade işlemlerini tamamlayabilirler.

Uçuş saati geçen yolcularımız değişiklik veya iade işlemleri için +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimizle iletişime geçebilirler. 11 - 12 Mart itibarıyla beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı seferlere biletli olan yolcularımıza özel haklar tanınmıştır.''

OTOGARLARDA OTOBÜSLERİN ÇIKIŞLARI DURDURULDU

Vali Yerlikaya, "Kıymetli Hemşehrilerim, Bir sonraki duyuruya kadar; İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin ÇIKIŞLARI DURDURULMUŞTUR" mesajını paylaştı.

VALİ YERLİKAYA: AFAD, AKOM VE KIZILAY'LA HAZIRIZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, karla mücadele hazırlık toplantısını AFAD, AKOM ve Kızılay ile birlikte gerçekleştirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilerle hareket ettiklerini belirten Vali Yerlikaya, 24 saat görev başındayız dedi.

Yerlikaya açıklamasında; "Karayolları 1. Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan 473 kilometrelik yol ağında 754 personel, 209 araç, Kuzey Marmara Otoyolu ICA İşletmesi sorumluluk alanındaki 148 kilometrelik yol ağında 215 personel, 117 araç, Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi sorumluluk alanındaki 92 kilometrelik yol ağında 170 personel, 73 araç

Ayrıca; Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerinde 22 bin 377 personel, 4 bin 457 araç, Jandarma Komutanlığımızda 87 noktada 435 timde görevli 2 bin 554 personel, Emniyet Müdürlüğümüzde 240 noktada 373 trafik, 1917 asayiş ekibi ile toplamda 24 bin 520 personel, Sahil Güvenlik Komutanlığımızda ise 13 yüzer, 1 uçar unsur, 106 personel ile gerekli güvenlik tedbirlerini aldık." İfadelerine yer verdi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı 0

Yağışın en etkili olacağı gün... Kar fırtınası güçleniyor!
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

Yağışın en etkili olacağı gün... Kar fırtınası güçleniyor!
İzmir: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 6
Adana: Çok bulutlu, doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 13
Antalya: Çok bulutlu 10
Samsun: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 4
Trabzon: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 5
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -1
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı 9

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...