Tgrt Haber

Meteoroloji'den 'sarı' kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

03 May 2022 20:03 - Güncelleme : 03 May 2022 20:14
Meteoroloji'den 'sarı' kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Son dakika haberi: Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 ili sarı kodla uyardı. Bugün akşam saatlerinde Ankara, Çankırı, Bolu ve Kırıkkale çevrelerinde yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Bolu için 'Sarı' kodlu uyarıda bulundu. 

Son radar verileri ve meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün akşam saatlerine kadar Ankara, Çankırı, Bolu ve Kırıkkale çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji'den 'sarı' kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BİRÇOK KENTTE KUVVETLİ SAĞANAK

Yağışların; Manisa, Kütahya, Düzce, Bilecik, Bolu, Karabük, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Konya'nın kuzey ve batısı, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan, yarın sabah saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'de görülecek olan sağanağın yerel ve aralıklı kuvvetli olması bekleniyor.

SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

7 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji'den 'sarı' kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

MARMARA VE EGE’DE FIRTINAYA DİKKAT

Sıcaklığın iç ve kuzeybatı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...