Tgrt Haber

Meteoroloji'den hafta sonu plan yapanlara uyarı: Sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkacak

12 May 2022 09:08 - Güncelleme : 12 May 2022 10:26
Meteoroloji'den hafta sonu plan yapanlara uyarı: Sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Meteoroloji'den yapılan son uyarılara göre, hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Hafta sonu artan sıcaklıklar kuzey ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerine çıkacak. Pazar günü itibariyle ise pek çok bölgede 'gök gürültülü sağanak' etkili olacak. Öte yandan, Van-Bahçesaray kara yolunda Mayıs ayında etkili olan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Malatya dışında Doğu Anadolu bölge geneli, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Mersin'in kuzeyi, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yağışların öğle saatlerinden sonra Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye'nin kuzey ve batısı ile Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ANKARA DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinden sonra Akdeniz Bölgesinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MAYIS AYINDA KAR YAĞDI

Van-Bahçesaray kara yolunun Karabet Geçidi’nde, etkili olan kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar yaşandı. Kar kalınlığının 20 santimi bulduğu bölgede, yazlık lastiklerle yola çıkan sürücüler ve hayvanlarını meralara otlatmaya çıkaran besiciler zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri, bölgede karla mücadele çalışması başlattı.

Meteoroloji'den hafta sonu plan yapanlara uyarı: Sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 23
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 24
İzmir: Az bulutlu 27
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri ile öğle saatlerinden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Ceyhan, Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 27
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 26
Samsun: Parçalı bulutlu 17
Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15
Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 11
Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji'den hafta sonu plan yapanlara uyarı: Sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkacak

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...