Tgrt Haber

Doktorlar bile şaşkına döndü: Midesinden 1,5 kilo saç yumağı çıktı

04 Şubat 2022 16:15 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 17:04
Doktorlar bile şaşkına döndü: Midesinden 1,5 kilo saç yumağı çıktı

Siirt’te 24 yaşındaki bir kadın karın ağrısı ve kilo kaybı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Ameliyata alınan kadının midesinde yumak haline gelmiş 1,5 kilo saç çıkarıldı.

Siirt’te yaşayan 24 yaşındaki bir kadın, son aylarda yaşadığı hızlı kilo kaybı ve karın ağrısı şikayeti ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Doktorlar tarafından endoskopiye alınan kadının, midesinde büyük bir kitleye rastlandı.

Yapılan kontrollerin sonunda ameliyata alınan kadının midesinde bulunan 1,5 kilogram saç kılı yumağı 1 saat 15 dakika süren operasyonun ardından çıkarıldı. Ameliyatı yapan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Murat Özmen, 32 yıllık uzmanlık hayatında saç kılı yumağından oluşan bu kadar büyük kitleye ilk defa rastladığını söyledi.

Doktorlar bile şaşkına döndü: Midesinden 1,5 kilo saç yumağı çıktı

“TAŞLAŞMIŞ BİR KİTLEYDİ”

Taşlaşmış hale gelen saç kılı yumağını endoskopi yöntemiyle çıkarma veya ilaçla eritme şansı olmadığını belirten Özmen şöyle konuştu: “Tüm mideyi ve on iki parmak bağırsağının tamamını kaplayan taşlaşmış bir kitleydi. Ameliyatta total olarak çıkardık. Şu an hastamız şifaya kavuştu. Genel durumu gayet iyi. İnşallah iki gün içinde hastayı taburcu edeceğiz.”

“BU KADAR BÜYÜĞÜNÜ GÖRMEMİŞTİM”

Saç kılını yemenin bir tür hastalık olduğunu aktaran Özmen, uzun yıllar yendiğinde bunun taşlaşabildiğini anlattı. “Ben 32 yıllık cerrahım. Daha önce bu tür vakalarla karşılaştım, fakat bu kadar büyüğünü görmemiştim.” diyen Özmen, bu tür vakaların artık Siirt'te tedavi edilebildiğini kaydetti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...