Tgrt Haber

Müsabaka dönüşü kahreden kaza: Milli atletimiz hayatını kaybetti

18 Nisan 2022 14:23 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 14:28
24 yaşındaki milli atlet Ata Yahşi, 2012 Triatlon Dünya Kupası'nda 16-19 yaş kategorisinde dünya üçüncüsü olmuştu.

Manisa’da sabah saatlerinde meydana gelen ölümlü trafik kazasının detayları yürek burktu. Kazada hayatını kaybeden kişinin 24 yaşındaki milli atletimiz Ata Yahşi olduğu ve Mersin'de düzenlenen "Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası" müsabakalarından memleketi İzmir'e dönüş yaptığı öğrenildi.

24 yaşındaki milli atlet Ata Yahşi, 2012 Triatlon Dünya Kupası'nda 16-19 yaş kategorisinde dünya üçüncüsü olmuştu.

Manisa Kula’da bugün sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, hayatını kaybeden Ata Yahşi’nin milli atlet olduğu ortaya çıktı. Aynı yönde seyreden tıra arkadan çarpan kamyonette yolcu olarak bulunan Yahşi, kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybederken 24 yaşındaki genç sporcunun Mersin'de düzenlenen "Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası" müsabakalarından memleketi İzmir'e dönüş yaptığı öğrenildi.

KAMYONET TIRA ARKADAN ÇARPTI

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesi Kovukdere rampalarında sabah saat 06.40 sıralarında trafik kazası meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 32 yaşındaki Onur C. idaresindeki 35 BCS 574 plakalı kamyonet, aynı yönde seyreden 54 yaşındaki E.A. idaresindeki 43 EA 863 plakalı tıra arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonette yolcu olarak bulunan 24 yaşındaki Ata Yahşi ağır yaralanırken, ilk müdahalesi olay yerinde yapılmasının ardından ambulansla Salihli'deki özel bir hastaneye sevk edildi.

Yahşi, burada doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Müsabaka dönüşü kahreden kaza: Milli atletimiz hayatını kaybetti

MÜSABAKALARDAN DÖNÜYORMUŞ

Öte yandan sabah saatlerinde meydana gelen kazanın detayları da yürekleri burktu. Eski milli atlet olan Adnan ve Arzı Yahşi çiftinin oğulları olduğu öğrenilen milli atlet Ata Yahşi ve aynı kazada hafif yaralanan Onur C.'nin, Mersin'de düzenlenen "2022 Mersin Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası" müsabakalarından İzmir'e döndüğü öğrenildi.

2016’DA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYDÜ

Kazada yaşamını yitiren milli atlet Ata Yahşi'nin, babası ve annesi gibi çeşitli kategorilerde başarısı olmuş ve 2014 yılında düzenlenen 2012 Triatlon Dünya Kupası'nda 16-19 yaş kategorisinde dünya üçüncüsü olmuştu.

Öte yandan elim kazada yaşamını yitiren milli atlet Ata Yahşi'nin cenaze töreni de belli oldu. Yahşi'nin cenazesi, İzmir Gaziemir 15 Temmuz Şehitler Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazın ardından Menderes Küner Köyü mezarlığına defnedilecek.

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Meydana gelen trafik kazası ile ilgili Türkiye Triatlon Federasyonu'nun sosyal medya hesaplarından da yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Triatlon Sporcusu, Triatlon Birinci Kademe Antrenörü, Türkiye Triatlon Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Adnan Yahşi'nin oğlu Ata Yahşi'yi, Yenişehir Triatlonu dönüşü bir trafik kazası sonucu genç yaşta kaybetmenin tarifsiz acısını yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, aynı kazada yaralanan bir başka sporcumuz Onur Calp'e acil şifalar dileriz" denildi.

https://twitter.com/TurkiyeTriatlon/status/1515971686339944452

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...