Tgrt Haber

Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu vefat etti! Büyük Doğu'yu ayakta tutmuştu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
22 Ekim 2023 10:27 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 10:45
Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu vefat etti!  Büyük Doğu'yu ayakta tutmuştu

"Üstat" Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek hayata gözlerini yumdu. Kısakürek'in cenazesi, bugün öğle namazına müteakiben Eyüp Sultan Mezarlığı'nda defnedilecek.

Türkiye'nin en önemli edebiyatçılarından "Üstat" lakaplı Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek 80 yaşında vefat etti. Büyük Doğu Yayınları sahibi ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı (NFKKAV) Mütevelli Heyeti Başkanı olan Mehmed Kısakürek, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Mehmed Kısakürek'in cenazesinin, 22 Ekim Pazar (bugün) öğle namazını müteakiben Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedileceği duyuruldu.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN TAZİYE

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kısakürek için yayınladığı taziye mesajında "Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in muhterem oğlu, Büyük Doğu Yayınları sahibi Mehmed Kısakürek'in vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

MEHMED KISAKÜREK KİMDİR?

Merhum Necip Fazıl Kısakürek’in en büyük oğlu olan Mehmed Kısakürek 1943 yılında İstanbul'da doğdu. Aynı yıl babası Necip Fazıl Kısakürek Büyük Doğu Dergisi yayın hayatına başladı. Babası çocukluk yıllarında babası Necip Fazıl Kısakürek zaman zaman hapiste olduğundan babası ile çok fazla zaman geçiremedi. 

Necip Fazıl'ın 1983 yılındaki vefatının ardından, kendisine miras kalan Büyük Doğu Yayınevi’ni faal tutarak, babasının gün yüzüne çıkmamış eserlerini de yayınlayan Mehmed Kısakürek aynı zamanda NFKKAV Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini de yürüttü.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...