Tgrt Haber

Recep Uyar son yolculuğuna uğurlandı

27 Aralık 2021 18:11
Recep Uyar son yolculuğuna uğurlandı

Beş farklı makamda okuduğu ezan ile ziyaretçilerin gönüllerini titreten Bursa Yeşil Cami müezzini Recep Uyar, görevli olduğu Yeşil Cami'de son yolculuğuna uğurlandı.

Bursa’da  Yeşil Cami'de okuduğu farklı makamlarda okuduğu ezanlarla tanınan müezzin Recep Uyar, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Uyar’ın cenazesi görev yaptığı Yeşil Cami'nin bahçesine getirildi. Müezzinin yakınları burada taziyeleri kabul etti.

“HEP İLK GÜNKÜ GÖREV HEYECANINI YAŞADI”

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, bir din gönüllüsü olan Recep Uyar için son görevlerini yerine getirmek üzere toplandıklarını söyleyerek "Bir müezzin ki daima camisinin içinde cemaatini bekledi. 1 kişi, 100 kişi, bin kişi fark etmeksizin sanki ilk göreve başlamış gibi aynı heyecanla camisini tanıttı. Arkadaşlarıyla beraber Yeşil Cami'nin dünya sathında tanınmasına vesile oldu. Son derece sevecen, sevilen, sevdiğimiz bir dostumuz, bir kardeşimizdi. Allah Resulü Efendimiz'in ifadesiyle 'Mümin o kimsedir ki kendisiyle iyi geçinilir, kendisi de başkasıyla iyi geçinir.' İyi geçindiğini, iyi geçinildiğini, bir ispatı olarak camimiz ve cemaatimiz şahit oldu. Cenab-ı Hak, yolculuğunu mübarek eylesin. Elbette ki derin üzüntümüz var. Başta ailesine, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum." İfadelerini kullandı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Recep Uyar'ın naaşı, öğle vakti Müftü Turan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Emirsultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Recep Uyar son yolculuğuna uğurlandı

YAKLAŞIK 20 YILDIR BURSA YEŞİL CAMİ’DE GÖREVLİYDİ

Dünyanın ve Türkiye'nin pek çok yerinden Yeşil Cami'ye gelen ziyaretçiler, müezzin Recep Uyar'ın, vakitlerine göre makamlarda okuduğu vakit ezanlarını dinleyip sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çalışmalarından etkilendiği müezzine tespih ve gümüş muhafazalı Kur'an-ı Kerim hediye etmişti. İzmit'te 20 yıl imam hatiplik yaptıktan sonra 2002'de Bursa'daki Yeşil Cami'ye müezzin olarak atanan Uyar, o tarihten itibaren görevini sürdürüyordu.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...