Tgrt Haber

Rönesans'ın enkazından çıkan aileden AKUT ekibine 'teşekkür' ziyareti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
10 Ağustos 2023 11:22 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 11:34

6 Şubat deprem felaketinde yıkılan Hatay'daki Rönesans Rezidans enkazından 3 gün sonra sağ kurtarılan Dr. Şebnem Adıgüzel ve ailesi, kendilerini kurtaran Denizli AKUT ekibiyle bir araya geldi. Buluşma, duygusal anlara sahne oldu.

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta meydana gelen ve onbinlerce insanımızın hayatına mal olarak tarihimizde derin bir yara açan deprem felaketinin sembollerinden biri de Hatay’da bulunan “Rönesans Rezidans”  olmuştu. Yıkılarak onlarca kişinin vefatına neden olan ve birçok aileye mezar olan binanın yapı sorumluları için hukuki süreç başlatılmıştı.

BULUŞMA İÇİN 750 KİLOMETRE YOL KAT ETTİLER

Diğer yandan bahse konu rezidansta yaşayıp şanslı ailelerden olan “Adıgüzel” ailesi ise enkaz altından ailece 3 gün sonra bulunarak kurtarılmıştı. Depremin yaralarını sarıp, acılarını unutmak isteyen aile, kendilerini kurtaran Denizli AKUT ekiplerini unutmayarak, ikamet ettikleri Adana’dan çıkıp 750 kilometre yolculuk sonrasında ziyarette bulundu.  

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, duygusal anların da yaşandığı buluşmada, AKUT ekipleri ağırladıkları misafirlerine çeşitli ikramlarda bulunarak AKUT’u tanıttı.

"BİZİ AYAKTA TUTAN..." DİYEREK AÇIKLADI

Rönesans Rezidans, enkazından 3 gün sonra eşi ve 2 çocuğuyla birlikte kurtarılan Dr. Şebnem Adıgüzel, kendilerinin çok şanslı olduklarını, önlerinde güzel bir hayat olsun diye de her gün dua ettiklerini söyledi.

Doktor Adıgüzel, “Bizi enkaz altından 74 saat sonra AKUT Denizli ekibi çıkardı. Onlara teşekkür etmek ve görmek istedik. Açıkçası bu kadar sıcak bir karşılama beklemiyordum, sadece bizi çıkaran birkaç kişiyle irtibat kurabilmiştik. Ama buraya gelip tüm ekiple tanışma fırsatı bulduğumuz için çok mutlu olduk. Hepsine teşekkür edebildiğimiz için çok mutluyuz. Açıkçası, hayat şartlarında değişiklikler oldu. Ama duygu düşünceler hala aynı maalesef. Çok kolay geçmiyor yaşanan durumlar. Bizi ayakta tutan, 4’ümüzün sağ çıkmış olmasıdır. O yüzden biz kendimizi daha şanslı sayıyoruz, önümüzde güzel bir hayat olsun diye dua ediyoruz” dedi.

"ANLATILACAK BİR ŞEY DEĞİL"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk de “Aslında farkında olmadan biz çok yakınlaştık. Sağ olsunlar çok güzel bir söz söylediler, çok uzun yıllardır tanıyorum ya da tanımıyormuşum gibi bir his uyandı içimde. Çünkü oradaki o samimiyet gerçekten paylaşılacak, anlatılacak bir şey değil. Bizim de keyfimiz çok yerine geldi, onları sapasağlam, sağlıklı bir şekilde görmek” şeklinde ifadelerde bulundu.

Öte yandan depremde kurtarılarak yeniden hayata bağlanan aile, AKUT ekiplerinin ailelerine sertifikalar verdi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...