Tgrt Haber

Sadece Türkiye değil 5 ülkeye daha ihraç ediyor! 3 metrekarelik dükkanında yarım asırlık kemer

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Ağustos 2024 10:47 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 11:17

Gaziantep'te yaşayan 71 yaşındaki Yaşar Ulukuş yarım asırdır sürddürülen kemer üretimiyle dünyaya açılıyor. Ulukuş, 3 metrekarelik dükkanında yaptığı kemerleri sadece Türkiye değil, 5 ülkeye daha ihraç ediyor. 65 yıllık usta kemer fiyatlarıyla ilgili konuştu.

Yaşar Ulukuş, Gaziantep​'in Bakırcılar Çarşısında 65 yıldır kemercilik mesleğini yaparak dünyaya açılıyor. 71 yaşındaki Ulukuş, 3 metrekarelik dükkanında yaptığı kemerlerini yalnızca Türkiye​'de değil, Yunanistan, İtalya, Irak ve İran gibi ülkelere de ihraç ediyor.

Sadece Türkiye değil 5 ülkeye daha ihraç ediyor! 3 metrekarelik dükkanında yarım asırlık kemer - 1. Resim

KEMER​ 72 KEZ İŞLEM GÖRÜYOR

Kemerin yapım aşamasıyla ilgili bilgi veren 65 yıllık kemer​ ustası Ulukuş, “Kemer 72 defa elden geçer. Deriler kesildikten sonra 72 elden geçer ve o şekilde bir araya gelir. Fabrikanın alt katından derileri üst kata çıkarırız. Tek tek makinada kesilir. Daha sonra vidalama işlemi yapıyoruz. Biz yurt dışına satış yapıyoruz. Bu ülkeler şu şekilde; Irak, İran, Suriye, İtalya ve Yunanistan buralara kemer​ gönderiyoruz. Kemer​ fiyatları derisine göre değişir. En kaliteli kemer​ sığır derisinden yapılır. Kalitesini yumuşaklığı ve dokusundan da anlayabilirsiniz. Kemeri eline alıp baktığında kalitesini anlayabilirsin” dedi.

Sadece Türkiye değil 5 ülkeye daha ihraç ediyor! 3 metrekarelik dükkanında yarım asırlık kemer - 2. Resim

TAMİRİ 5 DAKİKA ALIYOR

65 yıllık usta olmasından dolayı kemerleri kısa sürede tamir ettiğini söyleyen Ulukuş, “Kemerleri tamir etmemiz 5 dakikamızı alır. Çünkü biz eski ustayız. Yıllarıdır bu işi yaptığımız için bir kemeri tamir etmek bizim çok zamanımızı almaz. Elimiz alıştı artık. Kemer​ fiyatlarımız 100 TL ile 500 TL arasında değişiyor” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...