Tgrt Haber

'Dur ihtarı'nda hayatını kaybeden genç kızın annesinin acı feryadı: İdamını istiyorum

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Şubat 2022 14:55

Bakırköy'de polisin 'dur' ihtarına uymayan bir aracın içindeki sürücünün silah çekmesi üzerine araca ateş açıldı. Olayda, aracın içinde bulunan 15 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti. Genç kızın anne ve babası, aracın sürücüsüne tepki göstererek "İdamını istiyorum" dedi.

'Dur' ihtarına uymayan sürücünün aracında hayatını kaybeden Yağmur Alparslan'ın annesi, sürücünün idam edilmesini istedi.

Bakırköy D-100 karayolunda, polisten kaçan sürücünün silah çekmesi üzerine polislerin ateş açtığı araçta, 15 yaşındaki Yağmur Alparslan hayatını kaybetti. Kız çocuğunun acılı anne ve babası, sürücü için idam isterken kızının saçını elinde tutan annenin sözleri yürekleri dağladı.

4 KURŞUN İSABET ETTİ

Bakırköy’de polis ekiplerinin dur ihtarına uymayan 22 yaşındaki Serhat Kaya isimli sürücü 20 dakika boyunca polis ekiplerinden kaçtı. Ters yöne girerek araçlara çarpan sürücünün elinde silah gören ekipler araca yönelik ateş açtı. Açılan ateş sonucu 4 kurşun isabet eden 15 yaşındaki Yağmur Alparslan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Araç sürücüsü Kaya, yaya olarak kaçmaya çalıştı. Kaçan sürücü polis ekiplerince kısa sürede yakalandı.

SÜRÜCÜ VE POLİSLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemelerin ardından 15 yaşındaki Yağmur Alparslan’ın cenazesi İBB Mezarlık Daire Başkanlığı Kozlu Gasilhanesi’ne getirildi. Cenazelerini almak için gasilhaneye gelen Alparslan ailesi, araç sürücüsü Serhat Kaya’ya tepki göstererek polislerin cezalandırılmasını istedi.

'Dur ihtarı'nda hayatını kaybeden genç kızın annesinin acı feryadı: İdamını istiyorum

"KİMSEYE KÖTÜLÜĞÜ YOKTU"

Kızının ölümü hakkında konuşan baba Coşkun Alparslan, "Sonu nereye kadar varırsa gideceğim. Yağmur çok güzel, herkese iyilik yapan bir kızdı. Kediyi yolda görse alır getirirdi. Kimseye kötülüğü yoktu. Kendi halinde bir kızdı. Böyle bir olayı tasvip etmiyorum. Ne cezası varsa çekecek. Sonuna kadar gideceğim" dedi.

SON GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Kızıyla son görüşmesinden söz eden anne Alparslan, "O gün benimle konuştu. ‘Anne biraz konuşalım mı?’ dedi. ‘Tamam kızım’ dedim. Karanlıktan çok korkuyordu. Benimle yattı. Gülümsedi. Beni çok öptü. Sanki çocuğun içine doğmuş. ‘Gel kızım, yat’ dedim. ‘Film izleyelim mi?’ dedi. Geç oldu dedim. Ben yattım. O telefonla oynuyordu. Sonra bana, ‘Arkadaşımın kızına bakmaya gideceğim, beni kaldırır mısın?’ dedi. ‘Tamam kızım’ dedi. Sonra bunu kimse aramadı. ‘Bir tane kız gelecek’ dedi. Küpe takıyordu. Para alacağını söyledi. 100 TL aldı. Çok mutlu olmuştu. ‘Ne yapacaksın?’ dedim. Tayt ile tişört alacağını söyledi" dedi.

"21.00'E KADAR ARADIM"

Evden çıkarken kızının mutlu olmadığını dile getiren Alparslan, "Normalde sevinçli bir kızdı. Hiç dışarı çıkası yoktu. Kızım gitme dedim. 1 saat dolaşıp geleceğini söyledi. Saat 13.30’da aradım. Ne yapıyorsun? Dedim. ‘Anne dolaşıyorum’ dedi. ‘Erken geleceğim’ dedi. 14.30’da aradım, 15.00’da aradım. Cevap vermedi. 21.00’a kadar aradım. Meğer benim kızım saat 15.00’de ölmüş" dedi.

"ONUN DA İDAMINI İSTİYORUM"

Serhat Kaya’dan davacı olacağını söyleyen anne Alparslan, "Onun da idamını istiyorum. Onun yaşı kocaman. Benim kızım daha ufak. Ne hakkı var, benim kızımı arabayla gezdiriyor. Ondan da şikayetçiyim" dedi.

"ELİMDE SAÇI KALDI"

Elinde kızının saçıyla gasilhanede bekleyen anne Alparslan, “Benim kızım geri gelemeyecek. Onlar cezasını alıp çıkacaklar. Ben bunu affetmeyeceğim. Kızımın saçı kaldı. Ne yapabilirim. Nasıl katlanacağım? Kızımın her yerinden kan geliyordu” diye konuştu.

2 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Hayatını kaybeden genç kızın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 2 polis memuru dün açığa alınmıştı. Soruşturma savcısının talebi üzerine olaya karışan 2 emniyet mensubunun gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...