Tgrt Haber

Sıcaklık -6’ya kadar düştü! Yüksekte kar, aşağıda sis: Doğu’da kış kapıya dayandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Kasım 2023 10:19 - Güncelleme : 12 Kasım 2023 10:31

Kara kış Doğu Anadolu'da kendini yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Bazı ilçelerde sıcaklık eksi 6 dereceye kadar düştü. Yüksek bölgelere kar yağdı. Aşağı kesimlere de sis çöktü.

Güneyde ve batıda hala bahar havası esse de doğuda kış kapıya dayandı.Kars'ın en soğuk ilçelerinden Sarıkamış​'ı sis bastı. Otları, ağaçları, araçların camlarını kırağı kapladı. Hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düştü. Sabah saatlerinde evlerinden çıkanlar, araçlarının camlarını temizlemek zorunda kaldı.

ARDAHAN -6’YI GÖRDÜ

Ardahan'da da hava buz kesti. Sıcaklık, eksi 6 dereceyi gördü. Kent, sis bulutları arasında kayboldu.  Sis, özellikle Kura Nehri üzerinde yoğunlaştı. Görüş mesafesi düştü, araçlar ilerlemekte zorlandı. Ardahan’ın yüksek kesimlerinde sabah başlayan yağış sonucu kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı Ardahan-Posof karyolunda, karla mücadele çalışması başlatıldı. Ardahan-Şavşat ile Ardahan-Posof karayolu​ geceden beri yağan karla birlikte beyaza büründü. Bölgede olumsuz bir durum yaşanmaması adına ekipler, yol açma çalışması başlattı. Etkili olan kar yağışı sonrası ekiplerin anında çalışmalara başladığı ve bir sorun yaşanmadığı aktarıldı.

Doğu'da sis ve kar etkili oldu.

YAYLA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Karadeniz Bölgesi'ne bağlanan Ardahan-Ardanuç kara yolunun Bülbülan Yaylası eteklerinde yükseklere çıktıkça soğuk arttı, kar yağışı etkili oldu. Yayla beyaza büründü.

AĞRI DAĞI’NDA SOĞUK HAVA TURİSTLERE ENGEL DEĞİL

Türkiye'nin çatısı olarak isimlendirilen Ağrı Dağı'nda, turistler soğuk havaya rağmen zirve tırmanışına devam ediyor. Yaz-kış dağcı grupları ağırlayan Ağrı Dağı, yerli ve yabancı turistlerden oluşan bir grubu ağırladı.

Ağrı Dağı'nda turistler soğuk havaya aldanmadan tırmanışını sürdürdü.

Tırmanış rehberi eşliğinde 3 bin 200'e tırmanan dağcılar, burada konakladıktan sonra 4 bin 200 rakıma çıkarak mola verdi. Gece yeniden tırmanışa geçen dağcılar, sis ve fırtına eşliğinde 6 saat sonra Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkabildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...