Tgrt Haber

İntihar savunması fayda etmedi, Türkiye'nin konuştuğu tandır cinayetinde karar

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Nisan 2022 14:36 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 15:00
İntihar savunması fayda etmedi, Türkiye'nin konuştuğu tandır cinayetinde karar

Isparta'da tartıştığı eski eşini tüfekle öldürdükten sonra tandırda yakan Emel Gür son duruşmada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

23 Ekim 2020 tarihinde Isparta'da meydana gelen olayda, 3 çocuk annesi Emel Gür (40) ile boşandıktan sonra dini nikahlı olarak birlikte yaşayan Ramazan Yılmaz (45) arasında tartışma çıktı. Gür, tartışma sırasında Ramazan Yılmaz’ı tüfekle vurarak öldürdü, cesedini de evin altındaki tandırda yaktı. 

YANMIŞ CESEDİ TANDIRDA BULUNMUŞTU

Cinayet, bir süre babasından haber alamayan çiftin Antalya’da yaşayan oğlunun köye gelmesiyle ortaya çıktı. İhbar üzerine köye gelen jandarma ekipleri, Yılmaz’ın yanmış cesedini tandırda buldu. Jandarma tarafından gözaltına alınan Emel Gür, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Tutuklu olarak yargılanan Emel Gür davasında karar duruşması Isparta 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanık Emel Gür hakkında mütalaasını veren savcı, Emel Gür'ün kasten adam öldürme suçunu işlediğine ilişkin yeterli delil bulunduğunu belirtti ve sanık için ömür boyu hapis cezası istedi.

Sanığın çocuklarından, davada tutuksuz yargılanan 17 yaşındaki Ö.Y.'nin cinayete ortak olmasına ilişkin yeterli delil olmadığını ancak olay sonrası suç delillerinin ortadan kaldırılmasına yardım etmiş olduğunu belirten savcı, Ö.Y. hakkında 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMADI

Isparta 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Emel Gür, sanığın tutuksuz yargılanan oğlu Ö.Y., avukatlar ve maktulün yakınları katıldı. Mahkeme, Emel Gür'ü kasten adam öldürme suçundan iyi hal indirimi de uygulamayarak ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Emel Gür’ün tutuksuz yargılanan oğlu ise beraatini istedi ancak Ö.Y.’ye 3 ay 10 gün hapis cezası verildi.

"İNTİHAR EDECEĞİM"

Gür, Yılmaz'ın olay gecesi "İntihar edeceğim" sözlerinin ardından evdeki tüfeğin namlusunu kendisine doğrultup "Tetiği sen çek. Ölünce senden bilecekler. Hadi bas tetiğe" dediğini söyledi. Gür, daha sonra da Yılmaz'ın tetiğe elini koydurup, tetiğin düşmesine ve tüfeğin patlamasına neden olduğunu anlattı.

Gür, cesedi korktuğu için yok etmek isteğiyle tandırda yaktığını belirtti. Aynı davada 'suç delillerini yok etmeye yardımcı olmak' suçundan tutuksuz yargılanan çiftin çocukları Ö.Y. de annesine yardım etmediğini belirterek beraatini istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Birisi12 Nisan 2022 17:58

Yanlış savunma yapmış! Oysa mahkemede, "bana şiddet uyguluyordu, ben mağdur bir kadınım" demiş olsaydı şimdi çoktan yeni hayatına yelken açmıştı..

Sonraki Haber Yükleniyor...