Tgrt Haber

Türkiye’de tek! Ankara’nın ilk sıfır atık okuluna 12 bin ziyaretçi ağırlandı

10 Haziran 2023 13:42 - Güncelleme : 10 Haziran 2023 13:54
Türkiye’de tek! Ankara’nın ilk sıfır atık okuluna 12 bin ziyaretçi ağırlandı

Türkiye'nin ilk Sıfır atık okulu, çalışmaları devam ediyor. Başkent Millet Bahçesi’nde Emine Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen okulda Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, ‘’Sıfır atık okulu ile de yeni nesillerimizin bilinç ve farkındalık seviyesini arttırmayı hedefliyoruz’’ dedi.

Ankara Altındağ Belediyesi tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk Sıfır atık okulu, iyi bir çevre iyi bir gelecek için çocuklara eğitim veriliyor.

Çocukların burada bilinçlenmesini sağladığını belirten Balcı, “Çocuklarımız doğayı ve çevreyi korumayı burada daha iyi öğreniyor. Bu okulda daha iyi bir çevre ve gelecek için Altındağlı çocuklarımıza ve başka yerlerden ziyarete gelen tüm çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Gençlik Merkezlerimizden ve Altındağ’daki okullardan gelen çocuklarımıza olduğu kadar, hafta sonlarını Millet Bahçesi’nde geçirmek için çevre ilçelerden gelen tüm çocuklarımıza kapımız açık Eğitmenlerimiz çocuklarımıza hem bilgi veriyor, hem de eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. Çocuklarımız buradan bilinçlenerek ayrılıyor” dedi.

Sözlerine devam ederek şunları kaydetti:

“Eğitim programlarına katılan yaklaşık 12 bin öğrencimize sertifika verdik. Geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda 12 bin evladımızı bilinçlendirmiş olduğumuz için çok mutluyuz. ve Sıfır atık okulu’na çocukların büyük ilgi gösterdiğini ve yılın her döneminde ziyaretçi akını yaşanıyor.’’

''140 TON GERİ DÖNÜŞÜM ATIK ELDE ETTİK''

Okul hakkında bilgi veren Balcı, “Merkezimizi bu zamana kadar binlerce kişi ziyaret etti. Merkezimizde ayrıca 45 ton organik atığı dönüştürerek 15 ton kompost elde ettik. Kağıt, karton, plastik, cam ve metal gibi 140 ton geri dönüştürülebilir atığı, kullanılabilir ürünlere dönüştürdük. Bu çalışmalarımız sayesinde, doğamıza ve gelecek nesillerin sağlığına çok önemli bir katkı sağladık. Bu sayının her geçen gün daha da artması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de tek! Ankara’nın ilk sıfır atık okuluna 12 bin ziyaretçi ağırlandı

''AMACIMIZ TASARRRUF VE EKONOMİK KAZANÇ''

Altındağ Belediyesi olarak çevre temizliği ve çevre koruma konularına çok önem verdiklerini vurgulayan Balcı, “Altındağ ilçesinde, temizlik, çevre koruma, atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, israfın önlenmesi gibi konularda duyarlı ve titiz çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Sıfır Atık Okulu ile de yeni nesillerimizin bilinç ve farkındalık seviyesini arttırmayı, onları daha yeşil bir yaşama teşvik etmeyi, sosyo-kültürel gelişimlerini artırmayı ve duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırarak, tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Gelecek nesillerimizin bu bilinçle yetişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” açıklamasını yaptı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...