Tgrt Haber

Türkiye'nin dört bir yanından akın ettiler, 15 gün boyunca mağarada kalacaklar! Hepsinin tek bir amacı var

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Eylül 2024 16:14 - Güncelleme : 26 Eylül 2024 16:15

Çankırı'nın tuz mağaraları KOAH hastaları için tedavi merkezi haline geldi. Hititler'den kalma yerin 150 metre altındaki tuz mağarasında şifa bulan KOAH hastaları tedavinin etkilerini sadece birkaç günde bile fark etti.

Çankırı​'da hayata geçirilen Daha Güçlü Bir Nefes Projesi' ile KOAH​ hastalarına umut olmaya başladı. Nefes almakta güçlük çeken KOAH hastalarını için tuz mağaralarında 15 günlük bir kamp düzenlendi. Tuz ortamındaki havanın iyi geldiğini daha birkaç günde bile fark eden hastalar mağarada sıkılmamak için aktiviteler yapıyor. 

15 gün boyunca devam edecek projenin üçüncü gününde Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastalar tedavilerinin olumlu yönde ilerlediğini söyledi.Türkiye'nin dört bir yanından akın ettiler, 15 gün boyunca mağarada kalacaklar! Hepsinin tek bir amacı var - 1. Resim


ETKİLERİNİ HEMEN FARK ETTİLER 

Proje​ çerçevesinde uygulanan tedavilerin kendisine iyi geldiğini söyleyen Nursel Sümer, “Antalya'dan geliyorum. Üçüncü günümüz. Gayet çok güzel gidiyor. Hastaların arasından ilk olumlu sonuçları ben gördüm. Dünden bu yana geniz akıntısıyla uyanıyorum. Gayet rahatladığımı ve derin nefes alabildiğimi fark ettim. Burada bizimle çok ilgileniyorlar. Mağarada sıkılmamak için sosyal aktiviteler yapıyoruz. Ruhumuzu ve zihnimizi dinlendiriyoruz” dedi.Türkiye'nin dört bir yanından akın ettiler, 15 gün boyunca mağarada kalacaklar! Hepsinin tek bir amacı var - 2. Resim


15 GÜN BOYUNCA SAĞLIK KAMPI 

Tuz mağarasında tedavi​ olmak için Kırıkkale'den geldiğini belirten Aysun Özdemir, “Kırıkkale'den geliyorum. Çankırı'da böyle bir proje olduğunu duyduk. Burada 15 gün bir kamp şeklinde tedaviye geliyoruz. Bugün üçüncü günümüz, inşallah her şey daha güzel olacak” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali26 Eylül 2024 16:23

Bu haberi okuyunca çok güzel olmuş böyle doğal yöntemlerle hastalıkların üstesinden gelmek mümkün olabilmesi harika

Sonraki Haber Yükleniyor...