Tgrt Haber

Daha önce Ordu'dan çalıp İstanbul'a kaçmışlardı! Bu çocuklar uslanmıyor: Tahliye sonrası cip vurgunu

14 Şubat 2022 14:34

Ordu’da geçen aylarda bir oto galeriden otomobil çalarak İstanbul’a giden ve tutuklanan çocuklar serbest bırakıldıktan sonra bu seferde farklı bir oto galeriden 1 milyon değerindeki lüks cipi çalarak kayıplara karıştı. Çocukları hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Ordu’da sabah saatlerinde ortağı olduğu oto galeriye gelen Atakan Enginyurt, arka camın açık olduğunu fark etti. Hemen galerinin önündeki araçları kontrol etmeye giden Enginyurt, 2 adet lüks cipin olmadığını gördü.

GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ

Durumu hemen ekipler bildirmesi üzerine hırsızlıkla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. apılan inceleme ve güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, cipleri çalanların küçük yaştaki çocuklar oldukları tespit edildi.

LASTİK PATLAYINCA BAŞKA ARABA ÇALDILAR

Bölgede geniş çaplı arama başlatan Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri S.Ö. (14) ile A.T. (13) isimli çocuklar tarafından çalınan ilk cipi, iş yerinin yakınlarında bir arka sokakta buldu. Ekiplerin yaptıkları incelemelerde, cipin sol arka lastiğini patlak olduğu, çocukların ise bu nedenle o aracı bırakarak diğer lüks cipi çaldıkları tespit edildi.

Daha önce Ordu'dan çalıp İstanbul'a kaçmışlardı! Bu çocuklar uslanmıyor: Tahliye sonrası cip vurgunu

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Gece saatlerinde gerçekleştirilen hırsızlık anı oto galerinin güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Kaydedilen görüntülerde, çocukların ilk olarak mavi renkteki cipe bindikleri, çalıştırıp buradan ayrıldıkları, bir süre sonra galeriye araçsız geldikleri görülüyor.

YAKALANDILAR

Araç hırsızlığından sabıkası bulunan çocukların yakalanması için çalışma başlatan polis, çalınan cipin Fatsa ilçesinde olduğunu belirledi. Kurtuluş Mahallesi'ndeki arazide terk edilmiş halde bulunan araç üzerinde yapılan incelemede herhangi bir hasara rastlanmadı. Öte yandan S.Ö. ile A.Y ilçede caddede yürüdükleri sırada polis ekiplerince yakalandı.

ÇOCUKLAR YABANCI DEĞİL

Öte yandan çocuklar, 28 Kasım tarihinde Ordu’daki bir oto galerinden otomobil çalarak İstanbul’a gitmiş, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip ile 3 Aralık tarihinde yakalanarak Ordu’ya getirilmişti. Çocuklar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe 6 Aralık tarihinde tutuklanarak ceza evine gönderilmişti. Çocuklar bir süre önce ise ceza evinden çıkmışlardı. Çocukların, çok sayıda suç dosyalarının olduğu da tespit edildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...