Tgrt Haber

Van Gölü Ekspresi’nde kış sezonu seferleri başladı: 320 yolcu kapasitesiyle masalsı seyahat

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Aralık 2023 12:00 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 12:44
Van Gölü Ekspresi’nde kış sezonu seferleri başladı: 320 yolcu kapasitesiyle masalsı seyahat

Van Gölü Ekspresi kış sezonunun ilk seferine başladı. Ankara’dan yola çıkan Van Gölü Ekspresi, 30 saat süren masalsı yolculuğun ardından Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaştı. 9 vagon ve 320 yolcu kapasiteli tren, doğa ile iç içe seyahat imkanı veriyor.

Tren seferlerinde tercih edilen hatlardan biri olan Van Gölü Ekspresi’nde kış sezonuna geçildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğünün Van Gölü Ekspresi, 2023-2024 döneminin ilk seferi kapsamında masalsı yolculuk sonunda son durak olan Bitlis’in Tatvan​ ilçesine ulaştı. Haftanın iki günü sefere çıkan tren; Ankara​, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş güzergâhlarından geçerek Bitlis’in Tatvan ilçesine ulaşıyor.

30 SAATLİK MASALSI YOLCULUK

9 vagon ve 320 yolcu kapasitesiyle doğa ile iç içe seyahat eden yolculara doğu bölgesinin kış güzelliğini izleme fırsatı sağlayan Van Gölü Ekspresi’nin Ankara-Tatvan arasındaki yolculuğu yaklaşık 30 saat sürüyor. Geç gelen kış nedeniyle kar manzaralarını göremeyen yolcular ise bu konudan muzdaripken, ileriki seferlerde ise kar manzaralarını doyasıya izlemek istediklerini söylediler.

SEFERLER TURİZME KATKI SAĞLIYOR

Van Gölü Ekspresi’nin bölgeye turizm açısından önemli katkısının olduğunu söyleyen Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, “Bu seferler sayesinde kışın bile daha çok turisti ilçemizde ağırlama imkânı bulacağız. Bu açıdan bu seferlerin yeniden başlamış olması oldukça önemlidir. Bu vesile ile herkesi bölgenin önemli cazibe merkezlerinden olan ilçemizi gelip görmeye ve gezmeye davet ediyorum” dedi.

Van Gölü Ekspresi'nde kış sezonu başladı.

“FARKINDALIK ARTSIN”

Tahminlerinden çok daha güzel bir gezi olduğunu söyleyen Afife Nurten Sucu, “Yolculuğumuz çok güzel geçti. Çok keyifli bir yolculuktu. 4 gece 5 gündüz sürecek bir turistik geziye çıktık. Arkadaşlarımla Ankara’dan geliyoruz. İstedik ki memleketimizin doğusunu, batısını her yerini görelim ve bu güzel kıymetlerin farkına varalım ve farkındalığımızı arttırdıktan sonra başkalarının da farkındalıklarını arttıralım istiyoruz.” diye konuştu.

“GÜLE EĞLENE GELDİLER”

14 kişilik yerli turist kafilesini getirdiklerini söyleyen Rehber Serdar Özmen ise “Kış turizmi koridoru adı altında şu an Bitlis’ten başlayarak Ağrı, Muş, Van, Erzurum ve Kars’a kadar uzanan bir koridor var. Kışın ilk turları olan Doğu Ekspresi​ ve Van Gölü Ekspresi başladı. Ankara’dan yola çıktık ve yaklaşık 30 saat yolculuğumuz sürdü. Kabindeki memurlardan tutun kondüktörlere kadar hepsi de bizlere yardımcı oldular. Misafirlerimiz geldiklerinde kendi yemeklerini hazırladılar, halay çektiler, güle eğlene buraya geldiler.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...