Tgrt Haber

Vinçle kuzu indirdi, çakarlı araçla gezdirdi: 'Tanıtım'da sınırları zorlayan restoran sahibine ceza yağdı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Ocak 2023 15:40 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 16:17

İstanbul Bahçelievler'de vinçle kuzu indirip çakarlı otomobile bindirerek trafikte gezdirdiği belirlenen restoran sahibine ceza yağdı. Sosyal medyada 'tanıtım yaptığı' iddia edilen işletme sahibine, çakar takmaktan bin 823 lira, film cam kullanımından 427 lira olmak üzere toplam 2 bin 250 lira para cezasına çarptırıldı. Viral olan video ise kullanıcıların tepkisini çekti.

İstanbul’un Bahçelievler​ ilçesinde restoran sahibi olduğu öğrenilen bir kişi, iddiaya göre tanıtım için vinçle kuzu​ indirip çakarlı otomobiline bindirerek görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Videonun sosyal medyada viral olmasının ardından İstanbul​ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, aracın çakar-siren tertibatı kullanarak trafikte seyir halinde olması üzerine çalışma başlattı.

ÇAKAR KULLANMA YETKİSİ YOKMUŞ

Gerçekleştirilen incelemede, sürücüsü belirlenen araçta "Koruma-Tahsis" şerhinin bulunmadığı tespit edildi. Konu ile ilgili olarak A.F.'ye “Mevzuatta belirtilen ışıklı veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak” suçundan bin 823 lira ve “Film Cam” kullanması suçundan 427 lira olmak üzere toplamda 2 bin 250 lira para cezası verildi.

VİDEO TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan sosyal medyada viral olan videoya birçok vatandaş tepki gösterdi. Paylaşılan videoda ise A.F. isimli şahsın vinçle kuzu indirerek çakarlı otomobiline bindirmesi ve trafikte seyir halinde olduğu görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...