Tgrt Haber

Solunum cihazına bağlı yatalak hasta çıkan yangında hayatını kaybetti

29 Ocak 2022 17:40
Solunum cihazına bağlı yatalak hasta çıkan yangında hayatını kaybetti

İstanbul'da müstakil bir evde yaşayan 85 yaşındaki yatalak ve solunum cihazına bağlı Şakir Kaba hayatını kaybetti. Yaşlı adamın eşi ise çevredekilerin yardımıyla dışarı çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Beşiktaş'ta müstakil bir evde çıkan yangında 85 yaşındaki yatalak hastanın cansız bedenine ulaşıldı. Solunum cihazına bağlı olduğu öğrenilen hasta hayatını kaybederken eşi Nazmiye Kaba ise tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. 

YANGININ SEBEBİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Ortaköy Gözlükçü Sokak'taki 3 katlı dışı betonla kaplı ahşap müstakil evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Evde kalan yaşlı çiftten Nazmiye Kaba, çevredekilerin yardımıyla dışarıya çıkarıldı.

Solunum cihazına bağlı yatalak hasta çıkan yangında hayatını kaybetti

YAŞLI KADIN HASTANEYE KALDIRILDI

Yangını müdahale ederek söndüren itfaiye ekipleri, eve girdiklerinde solunum cihazına bağlı ve yatalak olan Şakir Kaba'nın cansız bedenine ulaştı. Nazmiye Kaba, sağlık ekiplerince ambulanstaki müdahalenin ardından kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması devam ediyor. Şakir Kaba'nın cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından morga kaldırılacak.

Solunum cihazına bağlı yatalak hasta çıkan yangında hayatını kaybetti

"BİR ANDA PATLAMA OLDU"

Yangında hayatını kaybeden Şakir Kaba’nın damadı olduğu öğrenilen İzzet Demirel, “Ben başka bir yerde oturuyordum. Bana komşular kayınpederimin evinin yandığını söyledi. Kayınvalideyi komşular kurtarmışlar ama kayınpeder içeride kalmış. O makineye bağlı olduğu için onu kurtaramamışlar. Şu an hala içeride. Yangının neyden çıktığını bilmiyorum. Burada karı koca yaşıyorlardı. Biz gelip gidip yemeklerini veriyorduk, ilaçlarını kullandırıyorduk” dedi.

Nazmiye Kaba’yı içeriden çıkardıklarını ama Şakir Kaba’yı kurtaramadıklarını söyleyen Murat Arslan isimli vatandaş ise “Yangın tüpü istendi. Hemen alıp ikinci kata çıktım. Bir anda patlama oldu ama ne patladığını bilmiyorum. Yaşlı teyzeyi dışarı çıkardık ama yaşlı amca içeride kaldı. Bir şey yapamadık. Sonra da her yanı alev sardı” diye konuştu.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...