Tgrt Haber

Yer: Diyarbakır... Kazılan yerden 60 çocuk mezarı çıktı!

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Temmuz 2024 10:15 - Güncelleme : 03 Temmuz 2024 10:33
Yer: Diyarbakır... Kazılan yerden 60 çocuk mezarı çıktı!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yürütülen arkeolojik kazıda, 60 adet çocuk mezarı bulundu. Mezarlar antropologlar tarafından incelenecek.

Diyarbakır​'da yürütülen arkeolojik kazıda, 0-6 yaş grubuna ait 60 adet mezar​ bulundu. 2024 yılının dördüncü sezonunda mezarlar bulunmaya devam ediyor. 

Geç Roma ve Erken Bizans dönemine ait mezarları kazı çalışması bittikten sonra antropologlar tarafından incelenecek.

Yer: Diyarbakır... Kazılan yerden 60 çocuk mezarı çıktı! - 1. Resim

TESADÜFEN BULUNDU

Diyarbakır Müzesi Müdür Yardımcısı Mehmet Çelebi, kazının Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğünün izinleriyle, Devlet Su İşleri (DSİ) sponsorluğunda Müze Müdürlüğünün başkanlığında 2021 yılında başlayan kazının devam ettiğini söyledi.

Bölgenin Antik Dönem taş ocağı olduğunu belirten Çelebi, "Geç Roma, Erken Bizans dönemine ait bir taş ocağı. Taş ocağı işlevini yitirdikten sonra mezar alanı olarak kullanılmaktadır. 2021 yılından bu zamana kadar yaptığımız kazılarda yaklaşık 60 adet 0-6 yaş grubu sanduka tipi basit toprak mezarlar mevcut" dedi.Yer: Diyarbakır... Kazılan yerden 60 çocuk mezarı çıktı! - 2. Resim

2024'ün dördüncü sezonu ilk kazı günü olduğunu aktaran Çelebi, "Bugün de tesadüf çocuk bireye ait olduğunu düşündüğümüz bir mezara ait kazı çalışmamız devam etmektedir. Bu kazı çalışması bittikten sonra söz konusu iskelet antropolog arkadaşlarımızın eşliğinde incelemeye devam etmektedir. Kazı alanımızda toplam 25 işçi, 15 uzman arkadaşımız var. Bunlardan bir kısmı arkeolog, bir kısmı sanat tarihçi. Bir kısmı da antropolog olarak görev yapmakta" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...