Tgrt Haber

Erzincan'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: Ölü ve yaralılar var

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
28 Mart 2022 00:39 - Güncelleme : 28 Mart 2022 06:17
Erzincan Valisi Mehmet Makas, kazasının sürücü hatasından kaynaklandığını belirtti.

Iğdır'dan hareket eden yolcu otobüsü, Erzincan'da kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı. Feci kaza kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 31 kişi yaralandı. Erzincan Valisi Makas, kazanın sürücü hatası nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, kazasının sürücü hatasından kaynaklandığını belirtti.

Erzincan'da gece saatlerinde feci bir trafik kazası meydana geldi. Yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 7'si ağır 31 kişi yaralandı.

AĞAÇLARA ÇARPIP ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

Iğdır'dan yola çıkıp Ankara'ya gitmekte olan ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 34 DMZ 719 plakalı yolcu otobüsü, Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yol kenarındaki ağaçlara çarptıktan sonra şarampole uçtu.

Bölgeye çok sayıda ambulansın yanı sıra itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri ile polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, yaralıları Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve kentteki diğer hastanelere kaldırdı.

Erzincan'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: Ölü ve yaralılar var

ERZİNCAN VALİSİ: KAZANIN SEBEBİ SÜRÜCÜ HATASI

Kazanın bilançosuna ilişkin ilk bilgileri olay yerine giden Erzincan Valisi Mehmet Makas açıkladı. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Makas, özel bir firmaya ait otobüste sürücü ve 2 görevlinin yanı sıra 30 yolcunun bulunduğunu belirterek, "Yolcu otobüsünün sürücü hatası nedeniyle şarampole düşüp devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 8'i ağır 32 kişi yaralandı" ifadesini kullandı.

Kazanın ardından bölgeye 11 ambulansın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye, polis ve jandarma ekibinin sevk edildiğini anlatarak Makas, "Ekiplerimizin çalışmaları sonucu yaralılarımızın tamamının ilimizdeki hastanelere sevk işlemi sağlandı. Yaralılarımıza acil şifalar ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah başka can kaybı olmaz" diye konuştu.

Vali Makas, bazı yolcuların yaralarının hafif olduğunu da sözlerine ekledi.

Ağır yaralılardan Kadir Çil ise kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve kazada vefat edenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Kaynak: İHA / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...