Bu tarif kurabiye canavarlarını sevinçten çılgına çevirecek! Tatlı krizine çare şipşak çözüm: ''Unsuz kurabiye mi olur?'' demeyin
Tatlı krizi zamansız tuttu ama sağlıklı beslenmeden de ödün vermek istemiyorsanız unsuz çikolata parçacıklı kurabiye tam size göre. Glutensiz yaşam kurallarını ihlal etmeden leziz kurabiyeler yapmanın tadını çıkarın. İşte şipşak hazırlayacağınız unsuz çikolata parçalı kurabiye tarifi...
Canınız tatlı istediğinde, ansızın misafiriniz geldiğinde ya da çocuklarınız kurabiye canavarına dönüştüğünde gönül rahatlığıyla başvurabileceğiniz bir tarif: Unsuz çikolata parçalı kurabiye! Bu tarif, protein ve lifi herkesin en sevdiği kurabiyeye gizlice sokar. Çocuklarınız ve misafirleriniz bayılarak yerken nohut püresi ile yapıldığını asla tahmin edemeyecekler:
UNSUZ ÇİKOLATA PARÇACIKLI KURABİYE NASIL YAPILIR?
Mutfakta saatler harcamadan ve daha da önemlisi bir kaşık bile un kullanmadan leziz kurabiyeler yapmak mümkün. İşte unsuz çikolatalı kurabiye için gereken malzemeler:
- 1 konserve nohut
- 1/2 su bardağı badem ezmesi (kaju veya fıstık ezmesi de kullanabilirsiniz)
- Çeyrek bardak su bardağı bal
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1/8 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
- 1/8 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı damla çikolata (bitter çikolata kullanın, 60 % kakao)
UNSUZ ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeleri hazırladıktan sonra geriye sadece hızlıca birleştirmek ve fırına atmak kalıyor. İşte unsuz çikolatalı kurabiye tarifi:
- Fırını 350 dereceye kadar önceden ısıtın,
- Tepsiye yağlı kağıdı serin,
- Nohutları süzüp yıkayın. Nohutu, badem ezmesini, balı, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunu bir mutfak robotu veya
- blender içine koyun.
- Pürüzsüz olana kadar iki ila üç dakika püre haline getirin.
- Karışımı bir kaseye alın ve damla çikolatayı karıştırın.
- Fırın tepsilerine kurabiye başına yaklaşık 1 yemek kaşığı hamur koyun.
- Hafifçe kızarana kadar 25 dakika pişirin.
- 5 dakika soğutun ve keyfini çıkarın!
GLUTEN ZARARLI MI?
Gluten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan protein grubuna verilen isimdir. Bu tahıllardan üretilen işlenmiş gıdaların büyük kısmında bulunur. Gluten insan sağlığını genellikle olumsuz etkiler. Bağışıklık sistemi bu proteini genellikle tolere etse de glutene duyarlılığı olanlarda alerjik reaksiyonu tetikler. Gluten içeren besinler bu kişilerde bağırsakların besinleri emebilme gücünü zayıflatır. Ayrıca depresyon, anksiyete ve otoimmün hastalıkların riskini arttırır.