Tgrt Haber

15 Temmuz Demokrası ve Milli Birlik Günü nedeniyle sela okunuyor

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
14 Temmuz 2024 23:30 - Güncelleme : 14 Temmuz 2024 19:45
15 Temmuz Demokrası ve Milli Birlik Günü nedeniyle sela okunuyor

Vatandaşlar tarafından neden sela okunduğu merak edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında sela okunuyor. Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

15 Temmuz​ saat 00.13'te 81 ile bağlı olan 922 ilçedeki bütün camilerde sela okundu.

Sela sesini duyan vatandaşlar tarafından neden sela okunduğu merak ediliyor.

15 Temmuz Demokrası ve Milli Birlik Günü nedeniyle sela okunuyor - 1. Resim

NEDEN SELA OKUNUYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı​, Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi tarafından yapılan açıklamaya göre "15 Temmuz demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla 90 bin camide saat 00.13'te aynı anda sela okundu.

Kondi'nin yaptığı açıklamanın tamamı ise şöyle:

"81 ilimiz ve 922 ilçemizdeki bütün camilerimizde 15 Temmuz​'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te bütün camilerimizden sela okunacaktır. Milletimizi birliğimize, kardeşliğimize, ülkemize yönelik oynanan oyunlara farkındalık oluşturmak için yeniden bir dirilişe davet edeceğiz.

Bununla birlikte şehir merkezlerindeki büyük camilerimizde, halkın geniş katılımıyla yapılan hatmi şeriflerin duası yapılacak ve Mevlid-i Şerif okunacak. Ayrıca şehitliklerde, Diyanet İşleri Başkanlığı​ organizesinde 'Şehitleri Anma Programı' gerçekleştirilecek. Bu program kapsamında da yine Kur'an-ı Kerimler okunacaktır, dualar yapılacak. Rabb'im bir daha bu millete karşı bu hain kalkışmalara girecek olanlara fırsat vermesin."

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...