Tgrt Haber

18 ülkeden gelen balonların olduğu Nevşehir Kültür Yolu Balon Festivali, 11 Ağustos'a kadar devam sürecek

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
09 Ağustos 2024 09:42 - Güncelleme : 09 Ağustos 2024 09:43

Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olan Kapadokya'da görsel şölen yaşanıyor. 18 farklı ülkeden gelen çeşitli balonların gökyüzünde süzüldüğü Nevşehir Kültür Yolu Festivali 8 Ağustos itibarıyla başladı. Gündeme gelen festival dikkat çekerken ne zamana kadar sürecek merak konusu oldu.

Nevşehir​ ilinde düzenlenen Kültür Yolu Festivali'nde heyecan devam ederken yerli ve turist akımı da sürüyor. Rengarenk ve çeşit çeşit balonların uçtuğu etkinlik sosyal medyada çok konuşulurken ne zaman bitecek araştırılıyorken balon​ fiyatları da gündeme geldi.

NEVŞEHİR KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ NE ZAMANA KADAR SÜRECEK 2024?

Göreme Festival Alanı'nda düzenlenen etkinlik 8 Ağustos günü 06.00'da başlarken 11 Ağustos gününe kadar sürecek. Görsel şöleni görmek isteyenler 11 Ağustos tarihine kadar Nevşehir'i ziyaret edebilir.

Nevşehir Kültür Yolu Festivali 3 gün boyunca devam ederken 18 farklı ülkeden farklı figürlerde ve renklerle balonlar uçuş yaptı.

18 ülkeden gelen balonların olduğu Nevşehir Kültür Yolu Festivali, 11 Ağustos'a kadar devam sürecek - 1. Resim

Gökyüzünde süzülen renkli sıcak hava balonları büyük ilgi çekerken Kapadokya​ manzarasına da çok yakıştı. Erken saatlerde başlayan balon uçuşlarında 18 ülkeden gelen balınlar yer alıyor.

Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Brezilya, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Litvanya, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsviçre ve Türkiye'den farklı renkli 60 balon gökyüzünde uçtu.

18 ülkeden gelen balonların olduğu Nevşehir Kültür Yolu Festivali, 11 Ağustos'a kadar devam sürecek - 2. Resim

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...