Tgrt Haber

2024 HAVA DURUMU TAHMİNİ | Havalar ne zaman ısınacak? Türkiye Mart, Nisan 2024 hava durumu

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 13:46 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 13:49
2024 HAVA DURUMU TAHMİNİ | Havalar ne zaman ısınacak? Türkiye Mart, Nisan 2024 hava durumu

Havalar ne zaman ısınacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, mart ve nisan aylarında hava sıcaklıklarında beklenen değişiklikler ve yağış tahminleri açıklandı. Türkiye Mart, Nisan 2024 hava durumu ve detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, mart ve nisan aylarında hava sıcaklıklarında beklenen değişiklikler ve yağış tahminleri açıklandı.

2024 MART AYI HAVA TAHMİNİ: ISINMANIN BEKLENDİĞİ YERLER

Mart ayında hava sıcaklıklarının İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun batı kesimleri ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor. Bu durum, genel olarak ülke genelinde ısınmanın hissedilir ölçüde artacağını gösteriyor.

2024 MART AYI HAVA TAHMİNİ: YAĞIŞ DURUMU

Mart ayında yağışın Doğu Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu durum, özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde yağış miktarının artabileceğini gösteriyor.

NİSAN AYI HAVA TAHMİNİ

Nisan ayında ise hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bu durum, genel olarak ülke genelinde ısınmanın devam edeceğini ve baharın etkilerinin daha belirgin hale geleceğini gösteriyor.

Nisan ayında yağışın Doğu Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu durum, yağış miktarının özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde daha fazla olabileceğini gösteriyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...