Tgrt Haber

2024 YAŞ kararları sonucunda Mustafa Kaya, yeni göreve terfi etti

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
01 Ağustos 2024 15:48 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 15:54
2024 YAŞ kararları sonucunda Mustafa Kaya, yeni göreve terfi etti

1 Ağustos günü açıklanan YAŞ kararları sonucuyla beraber terfi edilen isimler netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen toplantının sona ermesiyle beraber Dz.K.K.lığından Tümamiral, Mustafa Kaya kimdir, kaç yaşında araştırılırken rütbesi de gündeme geldi.

Bugün öğlen saatlerinde belli olan YAŞ kararları sonucunda terfi eden isimler netleşti. Dz.K.K.lığından Tümamiraller Mustafa KAYA ve Yalçın PAYAL Koramiralliğe atanırken daha önce yer aldığı görevler de merak konusu oldu.

MUSTAFA KAYA KİMDİR?

1 Ağustos günü gerçekleşen YAŞ kararları sonucunda Kaya'nın rütbesi değişti. Açıklama şöyle oldu:

"Dz.K.K.lığından Koramiral Kadir YILDIZ Oramiralliğe; K.K.K.lığından Tümgeneraller Tevfik ALGAN ve Gültekin YARALI Korgeneralliğe; Dz.K.K.lığından Tümamiraller Mustafa KAYA ve Yalçın PAYAL Koramiralliğe; Hv.K.K.lığından Tümgeneral Yaşar KADIOĞLU Korgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir.

b) K.K.K.lığından Tuğgeneraller İlker GÖRGÜLÜ, Erman KİRAZ, Mustafa KÖKSAL,

Ferat VURAL, Ahmet GÜLMÜŞ, Rıfat DÖNEL, İlhan İSTANBULLU, Yusuf DİKER ve Zeynel Abidin ERGİNBAŞ Tümgeneralliğe; Dz.K.K.lığından Tuğamiraller Serhat SÖZBİR, Mehmet Emre SEZENLER, Mevlüt Savaş BİLİCAN ve Recep Erdinç YETKİN Tümamiralliğe;

Hv.K.K.lığından Tuğgeneraller Mete KUŞ ve Sadık UYGUR Tümgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir.

Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...