Tgrt Haber

Instagram hangi ülkenin? Instagram'da hikaye izleme sorunu devam ederken ne zaman düzeleceği BTK engelinin kalkacağı zamana bağlı

Editör: Şimal Güdüm / Kaynak: TGRT Haber
02 Ağustos 2024 08:44 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 10:13
Instagram hangi ülkenin? Instagram'da hikaye izleme sorunu devam ederken ne zaman düzeleceği BTK engelinin kalkacağı zamana bağlı

Bugün sabah saatlerinden itibaren Instagram'a girişte sorun yaşayan kullanıcılar Instagram çöktü mü, sorusuna cevap aramaya başladı. Ne zaman düzeleceği ve engelin ne zaman kalkacağı ise BTK kararına bağlı.

Instagram​'a giriş, mesaj atma, hikaye izleme gibi sorunlar devam ederken erişim engelinin ne zaman kalkacağına dair soruların cevabı henüz bulunmadı.

INSTAGRAM NE ZAMAN DÜZELİR, AÇILIR?

Meta'nın sahibi olduğu Instagram'ın sabah saatlerinde engellenmesi sonrası ne zaman düzeleceğine dair soruların cevabı BTK​ tarafından henüz verilmedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun​'un açıklamasının ardından gelen engelin Hamas Lideri İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da vefat etmesi sonrası Instagram'daki gönderilerin kısıtlanmasıyla ilgili olduğu düşünülmekte.

İşte, Fahrettin Altun'un o açıklamasından kısa bir kesit;

"Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir."

(Bu açıklama 31 Temmuz'da yapılmıştır.)

INSTAGRAM HANGİ ÜLKENİN?

Instagram, Facebook ve WhatsApp Meta şirketine bağlıdır. Şirket ABD merkezlidir.

Eski ismiyle Facebook Inc., Menlo Park olan şirketler Meta adı altında birleşti. Kaliforniya merkezli bir Amerikan sosyal medya ve medya holdingi olan şirket, Mark Zuckerberg'e aittir.

BTK sitesinde IP adresinin bulunduğu ülke de Amerika Birleşik Devletleri olarak gözüküyor.

INSTAGRAM HİKAYE İZLEME SORUNUNA ÇÖZÜM VPN KULLANIMI

Instagram'da hikaye izleme sorunu erişim engeliyle devam etmekte. Çözüm olarak VPN kullanımı önerilmekte.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...