Tgrt Haber
Tartışmalı uygulama 26 yıl sonra geri dönüyor! Filleri kesip yiyecekler

Şiddetli kuraklık yaşayan Afrika ülkesi Zimbabve şimdi de gıda kıtlığı ile karşı karşıya kaldı. Gıda kıtlığı endişeleri tartışmalı bir uygulamanın geri dönmesine yol açtı. Afrika ülkesi, 1988'den bu yana ilk kez 200 filin yenmek üzere itlaf edilmesine izin verdi.

Euronews'in haberine göre Zimbabve Çevre Bakanı geçen hafta parlamentoda yaptığı konuşmada, Ülkesinin "ihtiyacından fazla file" sahip olduğunu ifade etti. Yerel basında çıkan haberlere göre, avcılara 200 fili öldürme emri verildi.

Parklar ve Vahşi Yaşam Kurumu Başkanı Fulton Mangwanya, bahsi geçen 200 adet fil avının Zimbabve'nin en büyük av rezervine ev sahipliği yapan Hwange de dahil olmak üzere "çatışmaların yaşandığı" bölgelerde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Daha önce insan tüketimi için filleri itlaf eden komşu Namibya'nın deneyimlerine atıfta bulunan yetkililer, eti kurutmayı, paketlemeyi ve gıda yetersizliği olan bölgelere ve topluluklara ulaştırmayı planlıyor.

SON 40 YILIN EN KÖTÜ KURAKLIĞI YAŞANIYOR

Dünya Gıda Programı (WFP), Zimbabve'de son 40 yılın en kötü kuraklığının yaşandığını belirtiyor. Bu da çok sayıda bölgede ekinlerin kuruyup gitmesi ve hasadın zayıf olması nedeniyle yiyecek çok az şey olduğu anlamına geliyor.

Bazı uzmanlar ve hayvan hakları aktivistleri ise fil itlafının Zimbabve'nin imajını kötü yönde etkileyebileceği ve turistler, ülkeyi ziyaret etmekten vazgeçirebileceği görüşünde.

Botsvana'dan sonra dünyanın en büyük ikinci fil nüfusunu bünyesinde barındıran Zimbabve, yaklaşık 100 bin file ev sahipliği yapıyor.

Dünya Vahşi Yaşam Fonu, 20. yüzyılın başında üç ila beş milyon olan fil nüfusunun kıtada sadece 415.000 civarında kaldığını tahmin ediyor. Asya ve Afrika filleri, "hassas" olarak sınıflandırıldıkları Güney Afrika, Botsvana, Namibya ve Zimbabve'deki popülasyonlar haricinde, tehlike altında olarak kabul ediliyor.

#r-2971036,2971538#

15 Eylül 2024
2024 faturası belli oldu: Yeni yılda kamu konutları kira bedelleri ne olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ ile Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedellerinin tespitine ilişkin usul ve esasları belirlendi. Yurt içinde bulunan kamu konutlarından aylık her bir metrekare için kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda metrekaresi 5,66 lira, kalorifersiz konutlarda metrekaresi 8,85 lira, kaloriferli konutlarda metrekaresi 11,61 lira kira bedeli alınacak.

Bu kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan alınacak ilave kira bedeli metrekaresi 1,36 lira olarak belirlendi. Elektrik ve su bedellerinin kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak.

Bununla birlikte, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan, bu tebliğdeki kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 2,58 lira, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 2,24 lira, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde metrekaresi 4,81 lira, konutlarda kullanılan suyun, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde metrekaresi 1,2 lira ilave kira bedeli alınacak.

KALORİFERLİ KONUTLAR

Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 4,64 TL yakıt bedeli tahsil edilecek.

Isı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmış konutlarda, yakıt bedelinin üç katını geçmemek kaydıyla, bağımsız bölümün tüketimi oranında hesaplanan yakıt bedeli konutta oturanlardan tahsil edilecek. Ancak kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilecek.

Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,54 TL tahsil edilecek.

#r-2922275,2922188#

31 Aralık 2023
Emekliye seyyanen zam mı, oransal zam mı verilmeli? SGK Uzmanı İsa Karakaş kritik formülü verdi

Açlık sınırı 19 bine dayandı. Yoksulluk sınırı ise 61 bin lirayı geçti. Rakamlar bu kadar yükselirken gözler bir kez daha emekli ve asgari ücretlinin zamlarına çevrildi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş hem çalışanın hem de emeklinin maaşları ile ilgili zam beklentilerini değerlendirdi.

“EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMASI GEREKİR”

Emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerektiğine dikkat çeken İsa Karakaş, “SGK hangi işçiyi çalıştırırsan çalıştır, matrah olarak asgari ücreti baz alıyor. SGK işverene ‘asgari ücretin altında prim ödeyemezsin’ diyor. İster bakkal olsun ister esnaf prim ödemesini asgari ücret üzerinden ödenmesi lazım. Dolayısıyla en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması SGK’nın bu uygulaması nedeniyle gereklidir.” dedi.

“2003 YILINDA EMEKLİNİN MAAŞI 1,5 ASGARİ ÜCRETE YAKINDI”

İsa Karakaş asgari ücret ile emekli maaşı dengesini de geçmiş yıllardan ilginç bir örnekle açıkladı. Karakaş, “2003 yılında AK Parti geldiği zaman zamlar yaptı ve emekli maaşları da yükseltmişti.  2003 yılında en düşük SSK emeklisinin maaşı neredeyse 1,5 asgari ücrete yakındı. Geldiğimiz noktada bugün emekli maaşları asgari ücretin yüzde 60’ına kadar düştü. Sadece 2023 haziran ayında emekli maaşı asgari ücretin yüzde 80’ine denk geliyor.” diye konuştu.

"KÖK MAAŞA ZAM YAPILMAZSA İNFİALE YOL AÇAR"

Karakaş, kök maaş düzenlemesinin olmayacağı söylentilerine de dikkat çeken yorumda bulundu. Karakaş, “Emeklinin kök maaşına artış yapılmazsa ve 4 milyonun üzerinde emekli 10 bin TL maaş almaya devam ederse büyük bir infiale yol açar. Açlık sınırı şimdiden 19 bine dayandı. Temmuzda bu sınır ne olacak bilmiyoruz. Bu durumda açlık sınırının yarısının da altına düşecek bir emekli maaşını hayal bile etmek istemiyorum” dedi.  

“ÖNCE SEYYANEN ZAM, SONRA ORANSAL ZAM”

Açlık sınırının göz önünde bulundurulup, ne olursa olsun emekliye ‘seyyanen zam’ yapılması gerektiğini dikkat çeken İsa Karakaş, “Seyyanen zam olmadığı takdirde emeklilerin durumu düzelmez. Bir kereye mahsus seyyanen zam yapılacak, bu zamdan sonra artık mevcut sisteme dönülüp artık oransal şekilde zamlar yapılarak sistemin yürümesi lazım.” diye konuştu.

#r-2953130,2953375,2953158,2952942#

31 Mayıs 2024
1.3 milyon televizyon tehlikede: 'Android.Vo1d' kötü amaçlı yazılımı yayılıyor

Antivirüs firması Dr.Web, Android.Vo1d olarak bilinen bir tür Android kötü amaçlı yazılımını tespit etti ve bu yazılımın dünya genelinde 197 ülkede yaklaşık 1.3 milyon Android TV Box cihazını etkilediğini belirtti. Bu cihaz, akıllı televizyonlarda kullanılıyor. Android.Vo1d yazılımı, saldırganların üçüncü taraf kötü amaçlı yazılımları indirmesine ve kurmasına olanak tanıyan bir arka kapı işlevi görüyor.

ANDROİD.VO1D VİRÜSÜ HANGİ TV'LERİ ETKİLİYOR?

Etkilenen cihazlar arasında Android 7.1.2, Android 12.1 ve Android 10.1 işletim sistemlerinden birini kullanan TV Box modelleri yer alıyor. Dr.Web, bu Box'ların, açık kaynaklı eski Android sürümlerini çalıştırdıkları ve bu sürümlerde yamanmamış güvenlik açıkları olabileceği için hedef alınmış olabileceğini öne sürüyor. Kötü amaçlı yazılımın kaynağı veya üreticisiyse bilinmiyor.

KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM, ORTA DOĞU'DA ÇOK YAYGIN

Dr.Web'in verilerine göre kötü amaçlı yazılım; Brezilya, Pakistan, Rusya, Fas, Suudi Arabistan, Arjantin, Endonezya ve gibi ülkelerdeki Android tabanlı TV kutularında bulundu. En yaygın Güney Amerika, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da görüldüğü belirtildi.

SALDIRILARDAN NASIL KORUNUR?

TV kutusunda kötü amaçlı yazılım bulunması şaşırtıcı veya garip gelebilir, ancak bu teorik olarak mümkün. Cihazınızı dış tehditlerden korumanın en iyi yolu ise yazılımını güncel tutmak. Çünkü güncellemeler genellikle güvenlik açıklarına yönelik yamalar içeriyor. Ayrıca TV kutularına antivirüs programı yüklemek de zararlı yazılımlardan korunmayı sağlayabiliyor.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

Bir Google sözcüsü, PCMag sitesine yaptığı açıklamada, kötü amaçlı yazılım bulaşmış TV kutularını onaylamadıklarını belirtti. Açıklamada "Etkilenen cihazlar Play Protect sertifikalı Android cihazları değildi. Bir cihaz Play Protect sertifikasına sahip değilse, Google'ın güvenlik ve uyumluluk test sonuçlarına dair bir kaydı bulunmamaktadır" denildi.

#r-2972310,2972764#

16 Eylül 2024
Avrupa şaşkın! Sıcaklık 30 dereceden bir anda 0'a düştü: Yağmur, kar birçok ülkeyi etkiledi

Avrupa, yaşanan hava sıcaklığı değişimine karşı şaşkınlık içinde. Hafta sonu 30 derecelerde olan sıcaklıklar birden 0 derecelere kadar düştü. Avusturya, Çekya, Almanya, Macaristan, Polonya ve İtalya gibi ülkelerde yaşanan ani hava değişimi nedeniyle yetkililer, sel, heyelan gibi doğal felaketlere karşı uyarılarda bulundu. Olumsuz hava koşullarının ulusal ya da uluslararası demir yolu ve otoyollarını etkileyebileceği gerekçesiyle planlanan seyahatlerin ileri tarihlere ertelenmesi tavsiyesi edildi. 

AVUSTURYA

Orta Avrupa'da olumsuz hava koşullarının en çok etkili olduğu ülkenin tamamında etkili olan yoğun yağmur yağışı nedeniyle metrekareye 200 ila 300 litre su düştüğünü kaydeden uzmanlar, yağmurun yarın da devam edeceği uyarısında bulundu.

Ülkede özellikle Kuzey Alplerin bulunduğu bölgede 1300 ile 600 metre yüksekliği arasında kar yağışının yaşandığına dikkat çekilerek, Yukarı Steirmark, Yukarı Avusturya, Aşağı Avusturya, başkent Viyana ve Kuzey Burgenland eyaletlerinde yaşayanların sel ve fırtına gibi felaketlerden ötürü acil olmayan işlerini başka bir zamanda yapmaları tavsiye edildi.

Avusturya Demiryolları’ndan yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı demiryollarının kapandığı, özellikle Salzburg ile Klagenfurt arasındaki seferlerin kar yağışından etkilendiği bildirildi.

Ülkenin Salzburg kentinde çok sayıda cadde trafiğe kapanırken, Steiermarkt eyaletinde de yer yer elektrik kesintileri yaşandı.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, olumsuz hava koşulları nedeniyle itfaiyeden, polise bütün görevlilerin olası bir felakete karşı teyakkuzda olduğunu, ordunun da ihtiyaç durumunda gerekli görülen bölgelere sevk edileceğini ifade etti.

ÇEKYA

Çekya’da yoğun yağış ülkenin neredeyse tamamını etkisi altına aldı. Ülkenin özellikle Bohemya-Moravya bölgelerinde sel riski nedeniyle Merkezi Kriz Yönetim toplandı.

Çevre Bakanı Petr Hladik, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, durumun Bohemya-Moravya dağlık bölgesinde çok daha kritik olacağını belirterek, bu bölgelere yakın bazı nehirlerde sel felaketlerinin yaşanmasının beklendiğini ifade etti.

Bu bölgelerde bulunan vatandaşların henüz tahliye edilmeyeceğini kaydeden Bakan Hladik, itfaiye, polis ve gönüllülerden oluşan 100 bin kişinin olası felaketlere karşı hazır tutulduğunu bildirdi.

POLONYA

Orta Avrupa’da olumsuz hava koşullarının etkili olacağı tahmin edilen ülkelerden biri olan Polonya’da da uzmanlar, yoğun yağışlar nedeniyle nehir yataklarının taşması suretiyle sel felaketlerinin meydana gelebileceği uyarısında bulundu.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, olası sel felaketleri nedeniyle ülkede üniformalı bütün görevlilerin teyakkuz haline getirildiğini açıkladı.

MACARİSTAN

Macaristan’da yetkililer, Avusturya’da yağan yoğun yağışlar nedeniyle Tuna nehrinin ortasından geçtiği başkent Budapeşte’de su seviyesinin ciddi oranda yükselebileceği ve olası sel felaketinin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

SLOVAKYA

Slovakya’da dün başlayan yağışların hafta sonunda da devam edeceği uyarısında bulunan yetkililer, alarm seviyesinin başta başkent Bratislava olmak üzere birçok şehir için 3’e yükseltildiğini bildirdi.

Yetkililer, yoğun yağışlar nedeniyle özellikle Bratislava’da hava durumuna ilişkin acil durumu ilan etti.

İTALYA'DA İLK KAR DÜŞTÜ

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine göre hızla düştüğü İtalya’da kuzey bölgelere mevsimin ilk kar yağışının dün gerçekleştiği bildirildi.

İtalyan basınındaki haberlere göre, Alp Dağları’nın İtalya tarafında kalan 1500 metre yükseklikteki Colfosco kasabasına mevsimin ilk karı dün akşam düştü.

Bölgedeki kar yağışına araçlarıyla beraber hazırlıksız yakalanan bazı sürücülerin karlı dağ yollarında sıkıntılar yaşadığı da aktarıldı.

Bu arada, kuzeydeki Alto Adige Bölgesi’ndeki kar fırtınasının ortasında kalan 57 yaşında bir Kanadalı turistin hayatını kaybettiği belirtildi.

Diğer yandan, bu hafta itibarıyla soğuk hava dalgasının etkisine giren İtalya’da şiddetli fırtına ve güçlü yağışlar olabileceği ve bunların dere ve nehirlerde taşkınlara yol açabileceği ifade edildi.

Başbakanlık Sivil Savunma Birimi de 13 bölgede fırtına ve şiddetli yağış dolayısıyla “sarı” renkle 3. Seviyede alarm verdi.

Ayrıca Ischia ve Procida gibi bazı küçük adalara ulaşımın, deniz koşullarının fırtınalı olması sebebiyle aksadığı ve feribot seferlerinin düzenli yapılamadığı bildirildi.

ALMANYA

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) Saksonya'nın bazı bölgelerinde şiddetli sağanak yağmur uyarısında bulundu.

Bu nedenle özellikle Dresden, Carola Köprüsü'nün çöküşünden sonra daha dramatik günlerle karşı karşıya kalabilir.

Saksonya eyaletinde metrekare başına 100 litreye, Bavyera'da ise 150 ila 200 litreye kadar şiddetli yağmur bekleniyor. Meteoroloji uzmanı ayrıca Bavyera gibi bölgelerde 800 metre yükseklikte kar yağışı bekliyor.

FRANSA

Fransa genelinde birkaç gündür soğuk hava etkili oluyor. Fransız meteoroloji servisine göre, ülke genelinde bu sabah hava sıcaklığı mevsim normallerinin 7 ila 8 derece altında seyretti.

Ülkenin Haute-Marne vilayetine bağlı Chaumont-Semoutiers köyünde hava sıcaklığı bu sabah 1 derecenin altına düşerken, Meuse vilayetine bağlı Vassincourt köyünde 2 derece olarak ölçüldü.

Fransa’nın Korsika Adası'nda dün fırtına ve sert rüzgar nedeniyle sarı alarm ilan edildi. Adadaki 4 havalimanı, kötü hava koşulları nedeniyle kapatıldı ve dün yerel saatle 18.40'tan itibaren beklenen tüm uçuşlar iptal edildi.

TURİSTLERE UYARI YAPILDI

İngiltere Meteoroloji Ofisi’nden (Met Office) yapılan açıklamada, Avrupa'ya giden İngiliz turistler, 1 metre kar tahminiyle “100 yılda bir görülen” aşırı hava olayına karşı uyarıldı.

Açıklamada, "Orta ve Güney Avrupa'da hafta sonuna kadar 200-300 mm (eylül ayı ortalamasının iki katı) aşırı yağış görülebilir. Soğuk havalar etkisini artırırken bazı nehirlerde 100 yılda bir görülen olaylar yaşanabilir.” denildi.

Ayrıca, açıklamada, Alpler'in bazı bölgelerine 1 metreden fazla kar yağabileceğine işaret edildi.

Orta Avrupa'nın bazı bölgelerini etkileyeceği tahmin edilen aşırı yağışlardan, Almanya, Macaristan ve Slovakya'nın bazı bölgelerinde de görülebileceği tahminine yer verildi.

#r-2972456,2972044#

14 Eylül 2024
Hamile kadının içinden çıkan kitle şoke etti! Tam 2,2 kilo

Samsun'da 8 aylık hamile bir kadın, karnındaki ağrı nedeniyle hastaneye başvurdu. Hamile karnında büyük bir kitle tespit eden Prof. Dr. Cazip Üstün, hücre dolu kitleyi çıkarmak için 31 yaşındaki hastayı acilen ameliyata aldı. Bir saat süren operasyonun ardından, 2 kilo 160 gram ağırlığındaki kitle hamile kadının karnından çıkarıldı. Başarılı operasyonun ardından hem 8 haftalık bebek hem de anne hayata tutunmayı başardı.

"KANSER OLMA İHTİMALİ ARTIYOR"

Hamile kadının içinden çıkarılan 2 kilo 160 gramlık kitlenin kanser hücresiyle dolu olduğunu belirten Üstün, “Hastamız 31 yaşında 8 haftalık gebe. Normal gebelik muayenesine gittiğinde karın içinde bir kitle görüldü. Bize karın içinde kitle ve gebelik şikayetiyle geldi. Yaptığımız ön tahlillerde karın içinde 30 santim çapında bir kitle gördük. Kitle solit (içi hücre dolu) yapıdaydı. Yani içi sıvı dolu değil. Solit olunca biraz onkojenik olma yani kanser olma ihtimali artıyor" dedi.

"AMELİYATI ERTELEYEMEZDİK"

Kitle çıkartılmasaydı hamilelik boyunca büyümeye devam edeceğini aktaran Üstün, "Yani ameliyatını erteleyemezdik. Bugün ameliyata aldık. 30 santim çapında 2 kilo 160 gram ağırlığında sağ yumurtalığından köken alan bir kitle çıkarttık. Frozen (patolojik inceleme) imkanımız var hastanemizde baktık ve kötü huylu çıkmadı” ifadelerini kullandı.

"TEKRAR GEBE KALMASIYLA ALAKALI HİÇBİR ENGEL YOK"

Operasyon sonrası hamileliğin devam ettiğini ve devam etmesine fayda sağlayacak tedaviye başladıklarını belirten Üstün, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ameliyattan sonraki çabamız, devam eden gebeliğini sürdürmek. Şimdi onun için gebeliği destekleyen tedavi yapacağız. Söz konusu kitle, bütün karnı diyafram dediğimiz göğüs boşluğuyla arasında olan perdeye kadar şu anda bile doldurmuştu. Daha da büyüdüğünde hasta nefes almakta zorluk çekecek veya gebelik ikisi birden sığmayacak karına, baskı yapacak, düşük olacak veya kitle torsiyon dediğimiz sapından dönecek. Akut karın oluşturacak. Acil ameliyata almak gerekecek. Yani operasyonu tam zamanında yapılmış bir ameliyat olarak düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte annenin tekrar gebe kalmasıyla alakalı hiçbir engel yok. Ne zaman arzu ederse gebe kalabilir tekrar. İnşallah şu anki gebeliği devam eder. Bu bebeği doğurduktan sonra bir iki sene ara verip, sonra bir daha çocuk yapabilir”

#r-2972724,2968890#

16 Eylül 2024
"Çözen Kazanır Ekstra" sonuçları (29 Ağustos) açıklandı! İşte ilk 10'a giren isimler

Her gün, 5 bin TL’lik hediye çekinden iPhone 15’e kadar birçok farklı ödüller yarışmanın birincisine armağan ediliyor. Gelecek ödüller arasında araba, arsa ve evin olacağı yarışma programı 30 dakika sürerken yarışmacılara 15’er soru soruluyor.

SONUÇLAR TGRTHABER.COM VE SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDA

“Çözen Kazanır Ekstra” programına katılan yarışmacılar arasında birinci olan ve ilk on sıraya giren isimlerin listesiyle birlikte cevap anahtarları da  tgrthaber.com ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılıyor.

29 AĞUSTOS 2024 TARİHLİ ÇÖZEN KAZANIR EKSTRA’DA İLK 10’A GİREN YARIŞMACILARIN İSİMLERİ

ÇÖZEN KAZANIR EKSTRA'YA NASIL KATILABİLİRSİNİZ? (KATILIM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ)

Seyircileri ekran başından interaktif bir deneyime sürükleyen Çözen Kazanır Ekstra yarışma programına katılmak için hiçbir mülakat ve başvuru şartı bulunmuyor. Programa katılmak isteyen izleyiciler evde veya herhangi bir yerden dahil olabiliyor. Çözen Kazanır Ekstra programına katılım için yoğunluk yaşamamak adına şimdi de başvurabilirsiniz.

Çözen Kazanır Ekstra programına katılmak için sadece bir akıllı telefon, bilgisayar veya tabletinizin olması yeterli oluyor. TGRT Haber'in öncelikle resmi yarışma sitesine Telefon numaranız, e-mail adresiniz veya Google hesabınız ile giriş yapmanız gerekiyor.

Giriş yaptıktan sonra yarışmanın başlamasını beklemeniz yeterli olacak. Yarışma başladığında Aygül Aydın tarafından sorular televizyon ekranlarında sorulacak. İzleyiciler ise cevapları telefon, bilgisayar veya tabletlerinden yanıtlayacak.

#r-2969137,2969044,2961743,2953916#

29 Ağustos 2024