Tgrt Haber

Almanya depremzedeleri alıyor mu? Depremzedeler Almanya'ya nasıl gidebilir?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
10 Şubat 2023 13:21 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 15:42
Almanya depremzedeleri alıyor mu? Depremzedeler Almanya'ya nasıl gidebilir?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde gerçekleşen 2 büyük deprem 10 ilde hasara neden oldu. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlar meydana geldi. Okulların açılış tarihi ertelenirken, bazı kurumlar sınavlarda değişikliğe gitti. Peki, Almanya depremzedeleri alıyor mu?

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaşanan depremde mağdur olanlar ve yakınları Almanya'da bulunanlar, 90 günlük kolay vize ile Almanya’ya gidebilecek. Peki, Almanya depremzedeleri alıyor mu? 

ALMANYA DEPREMZEDELERİ ALIYOR MU? 

Depremzedelerin Almanya’daki yakınlarının yanına gidebilmesi için "kolay ve hızlı 90 günlük vize" verilecek. Almanya, yakını depremzede olanların bir davetiyesinin yeteceği, "bölgedeki acil durum dikkate alınarak" işlemlerin hızlandırılacağı açıklandı.

DEPREMDE ÖLÜ SAYISI 18 BİNİ AŞTI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkisini gösteren depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 342'e yükselirken, 74 bin 242 kişi de yaralandı.

Almanya depremzedeleri alıyor mu? Depremzedeler Almanya'ya nasıl gidebilir?

ALMANYA VİZESİ GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

“Deprem mağdurları vizesi” için gereken şartlar arasında;

1) Önümüzdeki bir kaç ay boyunca (90 güne kadar) Almanya'da akrabalarının yanında kalmak isteyen depremzedeler, ziyaretçi vizesi için başvurabilir.

2) Vize için, planlanan kalış koşullarını gösteren bir belge, örneğin Almanya'daki bir yakının davetiyesi yeterlidir. Bunun yanı sıra, seyahat için gerekli mali koşulları yerine getirmesi gerekir.  Bu yoksa, gidecek kişinin orada geçimini sağlayacak miktarda parasının olduğunu kanıtlaması gerekli. 

3) Seyahat sağlık sigortası yaptırmak mutlaka gereklidir. 

4) Başvurular buna göre, çok hızlı şekilde vize başvuruları sonuçlandırılacak. Gaziantep'ten daha önce randevu almış olanların yeniden randevu almasına gerek olmayacak.

 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem21 Şubat 2023 23:47

Mağdur kalmışım almanya gitmek istiyorum lütfen bana yardımcı olun ne evim var ne bişey şokta kakmışım

Yusuf Akgün 16 Şubat 2023 12:51

Almanya'da nisanlim var ve nasıl gidebilirim

Hatice yilmaz Adınız 13 Şubat 2023 21:02

Beş çocuklu boşanmış 46 yaşındayım korkudan eve giremiyoruz abim Almanya'da nereye baş vurabiliriZ bilemiyorum çok mağduruz dayana

İzzet13 Şubat 2023 00:52

Karabulut çok zor durumdayim almanya nasıl gidebilirim size yalvarıyorum bana yardım edin numaramam kalacak yerim yok numaram lütfen bana ulaşın 05458201732

Sonraki Haber Yükleniyor...