Tgrt Haber

Balıkesir'in bilinen ailesinden Müşerref Yırcalı'nın cenazesi bugün toprağa verilecek

Editör: Şimal Güdüm / Kaynak: TGRT Haber
23 Temmuz 2024 08:49 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 10:22
Balıkesir'in bilinen ailesinden Müşerref Yırcalı'nın cenazesi bugün toprağa verilecek

İsviçre Bühler Makinalarını Türkiye’ye ilk getiren Muharrem Hasbi Koray’ın kızı Müşerref Yırcalı'nın vefat etmesi sonrasında Müşerref Yırcalı'nın cenaze törenine dair başlıklar merak edildi. Müşerref Yırcalı kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti merak ediliyor.

Balıkesir’in sosyal ve kültürel yaşamında etkili olan Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın hayırseverliği ile tanınan annesi Müşerref Yırcalı, 23 Temmuz Salı günü toprağa verilecek.

MÜŞERREF YIRCALI NEDEN VEFAT ETTİ?

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören, Yırcalı hayatını kaybetti.

MÜŞERREF YIRCALI'NIN CENAZESİ NEREDE, NE ZAMAN TOPRAĞA VERİLECEK?

Müşerref Yırcalı’nın naaşı, 23 Temmuz Salı günü öğle namazına müteakip Zağnos Paşa Camii’nde cenaze namazının kılınmasının ardından Başçeşme Mezarlığı’na defnedilecek.

MÜŞERREF YIRCALI KİMDİR?

1968 yılında kendi adına yaptırdığı çocuk yuvasıyla kimsesiz çocuklara yardım eli uzatan ve merhum politikacı Sırrı Yırcalı’nın eşi Müşerref Yırcalı, 102 yaşında hayatını kaybetti.

YIRCALI AİLESİ KİMDİR?

Üç kuşaktır Balıkesirli olan Yırcalı ailesi, Osmanlı'nın bir sancağı olan ve Soma'ya bağlı Yırca köyünden Balıkesir'e yerleşir.

Yırcalızade Şükrü Efendi, İttihatçılar arasında önemli görevler üstlenir.

Sonra Balıkesir'de Kuvâ-yı Milliye Hareketinin de öncüleri arasında yer alır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...