Aktüel

Berat Kandili’nin doğru yazılışı! Beraat mi Berat mi yazılır?

Müslüman alemi için en özel gecelerden biri olan Berat Kandili bu yıl 13 Şubat Perşembe günü idrak edilecek. Milyonlarca kişinin gündeminde Beraat mi Berat mi sorusu yer aldı. Berat Kandili'nin doğru yazılışı yeniden merak konusu oldu.

Berat Kandili’nin doğru yazılışı! Beraat mi Berat mi yazılır?
KAYNAK:
tgrthaber.com
|
GİRİŞ:
13.02.2025
saat ikonu 10:09
|
GÜNCELLEME:
13.02.2025
saat ikonu 10:16

Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece Berat gecesidir ve dinimizde büyük önem arz eder. Bu özel geceye kısa süre kala Berat Kandili'nin doğru yazılışı da yeniden araştırıldı.

BERAT Mİ BERAAT Mİ?

Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece Berat gecesi olurken doğru yazılışı "Berat Kandili" şeklindedir. Diğer türlü yazılışı yanlıştır.

Berat Kandili’nin doğru yazılışı! Beraat mi Berat mi yazılır?

BERAT KANDİLİ NASIL YAZILIR?

Berat Kandili, Şaban ayının yarısı olarak adlandırılıyor. İslam dininde önemli olan bu gece Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece oluyor.

Doğru yazım şekli de "Berat Kandili" şeklindedir.BERAT KANDİLİ DOĞRU YAZILIŞI

Bu özel günün adının doğru yazılışı şöyledir: "Berat Kandili". Beraat olarak kullanımı doğru değildir.

Berat Kandili’nin doğru yazılışı! Beraat mi Berat mi yazılır?

BERAT KANDİLİ ANLAMI NEDİR?

Berat Gecesi, Şaban ayının 15. gecesidir Tefsirlerde Kur’an-ı kerimin, Levh-il-mahfuza bu gece indirildiği bildirilmektedir.

Dinimiz İslam'da yer alan bilgiler şöyle:

"Berat veya Beraet kelimesinin sözlük anlamı, temize çıkmak, kurtulmak demektir. Berat, kurtuluş vesikası anlamına da gelmektedir. Peygamber Efendimiz buyurdu ki:
(Ahirette pek çok kimse, hesaba çekilmeden Cennete girerler. Onlar için mizan, terazi kurulmaz. Onlara verilen sayfalar üzerine; "Lâ ilâhe illallah, Muhammedün resûlullah. Bu filanın oğlu filanın Cennete girmesinin ve Cehennemden kurtulmasının beraetidir" yazılır.)"

ETİKETLER
#kuran-ı kerim
#berat kandili
#Berat Gecesi
#Aktüel
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.