Tgrt Haber

Bolu Göynük yangınında 28'inci saate girildi

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
16 Ağustos 2024 16:57 - Güncelleme : 16 Ağustos 2024 17:08

15 Ağustos günü 12.30 sıralarında Bolu'nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın henüz kontrol altına alınamazken dumanlar gökyüzünü sarmaya başladı. Vatandaşların endişe ile takip ettiği Bolu yangınında son dakika durumu paylaşılırken henüz söndürülemedi.

Bolu​'da çıkan yangında çalışmalar sürerken ekipler söndürme çalışmalarına devam ediyor. Havadan ve karadan müdahale edilen Bolu yangınında çalışmalar sürerken son dakika olayıyla ilgili gelişmeler aktarıldı.

BOLU YANGIN​ SON DAKİKA SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Göynük ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınamazken 28. saate girildi.

Bekirfakılar köyünde çıkan yangın 12.30 civarında başlarken havadan da destek sağlanıyor.

Bolu Göynük yangınında 28'inci saate girildi - 1. Resim

Yeniköy ile Bekirfakılar köyünde Ayvatlar Mahallesi ve Çaylak köyünde Seferler Mahallesi'nde 281 kişinin tahliyesine karar verilirken 118 arazöz, 7 iş makinesi ve 9 helikopter ile çalışmalar yürütüldü.

Bölgeye gelen 10 helikopter su taşımaya devam ederken Sünnet Gölü'nden su alınıyor. Karada ise 90 arazöz, 96 iş makinesi, 637 personelle söndürme işlemleri devam ediyor.

Bolu Göynük yangınında 28'inci saate girildi - 2. Resim

BOLU GÖYNÜK YANGIN NEDEN, NEREDE ÇIKTI 16 AĞUSTOS?

Göynük'te dün çıkan ormanlık alan yangının nedeni henüz net olarak belirlenmese de anız yakmak olduğu tahmin ediliyor. Tedbir amacı ile Göynük-Nallıhan yolu trafiğe kapatıldı.

Bolu Göynük yangınında 28'inci saate girildi - 3. Resim

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...