Tgrt Haber

BYD fabrikası Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
14 Temmuz 2024 18:13 - Güncelleme : 17 Temmuz 2024 15:35
BYD fabrikası Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak

Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırımla elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kuracak. BYD fabrikasının nerede olacağı ise gündem oldu. 2026 yılının sonunda üretime başlaması hedeflenen tesis 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak.

Elektrikli otomobil​ devi BYD​, Türkiye​'ye 1 milyar dolarlık büyük bir yatırım​ yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD​ Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu tarafından yatırım​ anlaşmasının imzaları atıldı.

Anlaşma kapsamında Çinli otomotiv devi BYD​ yıllık 150 bin araç kapasiteli bir elektrikli ve şart edilebilir otomobil​ üretim tesisi kuracak.

Ayrıca sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik bir AR-GE merkezi de kurulacak.

2026 yılının sonunda üretime başlaması planlanan ve 5 bin kişiyi doğrudan, dolaylı olarak ise 25 bin kişiyi istihdam edecek olan fabrikanın nerede kurulacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

BYD fabrikası Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak - 1. Resim

BYD​ FABRİKASI NEREDE KURULACAK?

Bakan Kacır'ın açıkladığı bilgilere göre BYD​'nin fabrikası Manisa'da bulunan Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak.

AR-GE merkezi de fabrikanın yanında yer alacak.

Bakan Kacır'ın konu ile ilgili açıklamasının tamamı ise şöyle:

"BYD'nin hedefi Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nden bu tesisi üretmek. Üretimden kastımız tam üretimden bahsediyoruz. Üretimin yanı sıra AR-GE çalışmaları da otomotiv fabrikasının yanında yer alacak. Anlaşmadaki planımız 2026'da üretime geçmesi ama bizim gayemiz mümkün olan en kısa sürede bunun gerçekleşmesi. Doğrudan 5 bin kişiye istihdam, dolaylı olarak en az 20-25 bin kişiye istihdam sağlayacak."

BYD fabrikası Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak - 2. Resim

BYDTÜRKİYE​'DE 1 YILDA KAÇ ARAÇ ÜRETECEK?

Türkiye​ Gazetesi yazarı Ali Çelik, TGRT Haber Özel Haberler Editörü Emir Yücel'e verdiği röportajda BYD​'nin Türkiye​'de yıllık 150 bin araç üreteceğini belirtti.

Firmanın Türkiye​'de yıllık satış hedefinin 25-30 bin adetlerde olduğunu belirten Çelik, BYD​'nin Türkiye​'den Avrupa'ya yıllık başlangıçta 120 bin adet civarında olacağını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...